EĞİTİM

DİYETİSYENDEN AY ÇEKİRDEĞİ UYARISI!

Batman’da özel bir hastanede görev yapan Diyetisyen Dilan Tarhan, ay çekirdeği tüketimine ilişkin öneri ve uyarılarda bulundu.

DİYETİSYENDEN AY ÇEKİRDEĞİ UYARISI!
05-09-2017 23:39
Google News

KAN ŞEKERİ DÜŞÜKLÜĞÜNE İYİ GELİR, KABIZLIĞI ÖNLER

Ay çekirdeğinin cildi yağlandıran ve kalp krizi riskini arttıran bir besin maddesi olmadığını anlatan Tarhan “Cildi yağlandıran, kalp riskini arttıran bir gıda sanılır ama aslında sağlıklı bir atıştırmalıktır. Yüksek oranda E vitamini içerdiğinden, kalp damar rahatsızlıklarını önler, vücuttaki iyi kolesterolü arttırır. Kalp damar rahatsızlıklarını, kansere bağlı ölüm riskini azaltır. Stres, depresyon, panik bozukluğu ve unutkanlığı geriletir. İçindeki mineral ve vitamin, kemik ve diş sağlığı için olumludur. İçerdiği güçlü fosfor, böbrek fonksiyonlarını düzenler. Beyin, sinir ve damar fonksiyonları ile birlikte kalp kasının kasılmasına yardımcı olarak kalp fonksiyonlarını düzenler. Bağırsak hareketlerini arttırır ve kabızlığa iyi gelir. Kirli kalıntıları ve mikropları temizler, kan şekeri düşüklüğüne iyi gelir” dedi.

“MİKTARINA DİKKAT EDİLEREK TÜKETİLMELİ”

Gebelerde oluşan kat kramplarını engellemek adına magnezyumunda çok önemli olduğunu vurgulayan Tarhan “Gebeler de beslenmelerine çok az miktarda ekleyebilirler. Unutmayalım ki bir avuç ay çekirdeği yaklaşık 75 kaloridir. Tüketmeli ama miktarına da dikkat etmeliyiz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete