TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Dizi ve Film Yapımcıları İstişare Toplantısında Buluştu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile RTÜK tarafından düzenlenen Medya Buluşması İstişare Toplantısı'nda dizi ve film yapımcıları, sektör temsilcileri ve akademisyenler bir araya geldi.

Dizi ve Film Yapımcıları İstişare Toplantısında Buluştu
01-03-2024 18:09
Google News

Dün İstanbul'da gerçekleştirilen "Dördüncü Medya Buluşması İstişare Toplantısı"na Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ev sahipliği yaptı. Toplantıya Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ve 40'a yakın dizi ve film yapımcısı, sektör temsilcisi ve akademisyen katıldı. Toplantıda dizi ve film sektöründe yaşanan sorunlar ve beklentiler masaya yatırıldı.

Yapımcılar, artan rekabet ve reyting kaygılarıyla başa çıkmakta zorlandıklarını, vergi yüklerinin sektörü zorladığını ve maliyetleri artırdığını dile getirdi.

Bakan Göktaş ise, dizi ve filmlerin kültürel diplomasi ve toplumun "yumuşak gücü" olduğunu vurgulayarak sektör temsilcileriyle iş birliği içinde olacaklarını belirtti.

Toplantıda ayrıca "aile ve çocuk dostu" yapımlara ödül verilmesine yönelik çalışmaların tamamlandığı ve yakın zamanda ödül töreninin düzenleneceği duyuruldu. Sektör temsilcileri, yapımlarının değer görmesini ve toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmeyi önemsediklerini dile getirdiler. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete