EĞİTİM

DOĞA KOLEJİ’NDE ÖNEMLİ SEMİNER

Son zamanlarda gençler ve öğrenciler arasında yaygınlaşan akran zorbalığını masaya yatıran Özel Batman Doğa Koleji, öğrencilerine konuyla ilgili eğitim semineri düzenledi.

DOĞA KOLEJİ’NDE ÖNEMLİ SEMİNER
02-10-2018 19:24
Google News

Seminere konuşmacı olarak katılan Okulun Rehber Öğretmeni Kemal Alpaslan, insanlar arasındaki ilişkilerde saygı ve nezaket kurallarının sürekliliğinin sağlanması, kırıcı, aşağılayıcı ve küçük düşürücü davranışlardan uzak durulması gerektiğini anlattı.

HANGİ DAVRANIŞLAR ZORBALIK OLUR?

Seminerle ilgili bilgi veren Alpaslan “Öğrencilerimize, hangi davranışların zorba davranışlar olduğu, zorbalık türleri, herhangi bir zorbalık davranışıyla karşılaştıklarında nasıl çözüm bulabilecekleri ile ilgili bilgi verdik. Zorbalık, bir ya da bir grup insan tarafından, kasıtlı olarak tekrarlayan bir biçimde, diğer bir kişiye ya da gruba karşı acı vermek, korkutmak, sindirmek veya yıldırmak amacıyla yapılan davranışlardır. Bir eylemin zorbalık olarak tanımlanabilmesi için kasıtlı olarak zorbalık amacı güden saldırgan davranışlar olması, süreklilik kazanması, zorbaca eyleme uğrayan kişinin, zorbaya karşı kendisini çaresiz ve savunamayacak durumda hissetmesi gibi özelliklerin bulunması gerekir” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete