GÜNDEM

DOĞALGAZ DOLANDIRICILIĞI…

Batman’da dolandırıcılar, “doğalgaz tesisatınızın bakımını yapıyorum” diyerek aynı apartmanda 4 aileyi dolandırdı. Olay, bakım yaptırmak isteyen başka bir ailenin, doğalgaz bakım şirketini aramasıyla ortaya çıktı.

DOĞALGAZ DOLANDIRICILIĞI…
21-12-2018 17:58
Google News

DOĞALGAZINIZ FAZLA YAKIYOR DİYEREK KANDIRDILAR

Alınan bilgiye göre, kent merkezindeki bir apartman sakinini arayan dolandırıcı şahıs “doğalgaz şirketinden arıyorum, bu sen doğalgaz bakımınızı yaptırdınız mı?” diyerek, kendini şirket personeli gibi tanıttı. Vatandaşın “Hayır, bakım yaptırmadım” demesi üzerine “Abonelerin yıllık bakımlarını yapıyoruz. Hangi gün gelelim?” sorusunu yöneltti. Vatandaşın randevu verdiği gün dolandırıcı iki şahıs, vatandaşın evine gitti.

SAHTE SÖZLEŞMEYE İMZA ATTIRDILAR

Doğalgaz tesisatında inceleme yaptıktan sonra şahıslar “Tesisatınız, fazla doğalgaz yakıyor, faturanız yüksek geliyor. Bir cihaz var, bu cihazı takarsak kullanım miktarı düşer. Ya bu cihazı satın alın ya da bizimle 2 yıllık sözleşme imzalayıp, hem faturanızı hem de olabilecek tüm hasarları garanti altına alın” dedi.  Vatandaş, 750 TL ödeme yaparak, sözleşmeye imza attı. Aynı apartmandaki 3 aile daha aynı sözleşmeye imza atarak, dolandırıcılara para kaptırdı. Günler sonra apartman sakinlerinden biri daha bakım yaptırıp, şirketle sözleşme imzalamak istedi. Kayıtlı numarayı aradıklarında, numaranın kapalı olduğunu fark ettiler. Doğalgaz şirketini aradıklarında ise “Şirketimizin bu türden hizmeti yoktur” yanıtını aldılar. Dolandırıldığını anlayan vatandaşlar, aynı tuzağa başkalarının düşmemesi için vatandaşlara “uyanık olun” çağrısını yaptı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete