GÜNDEM

DOĞALGAZ SAATLERİNDE “KAÇAK” ŞOK…

Batman’da çok sayıda vatandaşa doğalgaz kaçağı cezası kesildi. Mağdur olduğunu ileri süren vatandaşlar, çareyi gazetemize gelmekte buldu.

DOĞALGAZ SAATLERİNDE “KAÇAK” ŞOK…
25-05-2018 21:15
Google News

SAYAÇLARI KIRAN BİR ÇETE VAR

Vatandaşlar, doğalgaz sayaçlarının, bir çete tarafından hasara uğratıldığını, sayaçta fark edemedikleri kırılmalar yüzünden kendilerine büyük meblağda kaçak cezası kesildiğini ileri sürdü. Gazetemizi ziyaret eden İ.Y. isimli öğretmen “Gap Mahallesinde, tek başıma bir evde yaşıyorum. Haliyle doğalgaz kullanımım ve faturam da küçük ölçeklerde oluyor tabi. 15 tatilde memleketime gittim. Geri döndüğümde ekipler, evime gelerek doğalgaz saatimi değiştirdi. Kaçak cezasını görünce şaşkına uğradım. Kaçak kullandığımı söylediler. Saatimin üzerinde küçük bir parça var, onun kırıldığını belirttiler. O parçanın ne zaman, hangi şekilde kırıldığından hiçbir haberim yok. Kaçak kullanıyormuşum gibi muamele görmek, bana göre hakaretti. Apartmandaki bir komşuma da aynı şekilde ceza kesildi. O da şaşkınlık içinde. İlgili yerlere şikâyetlerimi bildirdim, sonucunu bekliyorum” dedi.

“KAÇAK MUAMELESİNİ ASLA KABUL ETMİYORUM”

Eşi ve 1 bebeğiyle birlikte yaşayan Belde Mahallesinde yaşayan K.A. isimli vatandaş da “Batman’da bir kurumda çalışıyorum. Çoğu zaman evde değilim. Ben evde yokken, ekipler gelip, sayacı değiştirmek istemiş. Eşim, nedenini sormuş. 6 Bin TL kaçak cezası kesmişler. Saatimizin kırılmış olduğunu, bu yüzden kaçak kullandığımızı söylemişler. Eğer doğalgaz faturanız böyle az geliyorsa zaten kaçak kullanıyorsunuzdur, diyerek, ağır ithamda bulundular. Herkes, yüklü fatura gelecek şekilde doğalgaz kullanmak zorunda mı? Şikâyette bulunacağımızı söyledik. Ukala bir şekilde ‘mahkemeye de gitseniz, biz kazanırız’ diyorlar. Aynı apartmanda bir komşumuz daha aynı mağduriyeti yaşadı. BİMER ve Açık Kapı’ya gittim, Vali Beye durumu ilettim. Bu cezayı kesinlikle kabul etmiyorum. Kaçak muamelesini de asla kabul etmiyorum” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete