EĞİTİM

DOĞAN, DİKKATLERİ “MEME KANSERİNE” ÇEKTİ

Dikkatleri meme kanserine çeken Özel Batman Dünya Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Doğan, 23 Ekim Cuma günü saat 16.00’da Dünya Hastanesi’nde düzenleyecekleri eğitim programına tüm Batmanlıları davet etti.

DOĞAN, DİKKATLERİ “MEME KANSERİNE” ÇEKTİ
08-10-2015 20:09
Google News

Meme kanserine karşı alınması gereken tedbirlerden bahseden Doğan “İdeal kilonuzu korumaya çalışın. Omega–3 içeren balık, çiğ badem ve koyu yeşil yapraklı sebzeleri daha çok tüketin. Alkol alımını azaltın. Kanser oluşumunu arttırıcı etki gösteren tam yağlı besin, kızartma, tütsülenmiş/tuzlanmış/salamura et ve mangalda pişirilen etlerden kesinlikle uzak durun. Yeşil çay tüketimine dikkat edin” dedi.

DÜNYA’DA BAŞARIYLA YAPILIYOR

Meme kanserine yönelik tüm cerrahi işlemlerin Özel Dünya Hastanesi’nde başarıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Doğan “Son dönemlerde meme başı koruyucu-meme cilt koruyucu ameliyat ifadelerini sık sık duyuyoruz. Bu ameliyatlar hastanemizde başarı ile uygulanabiliyor. Bu yöntemde, hastalıklı doku çıkartılıyor ancak meme derisi ve şayet uygunsa meme başı korunuyor. İçine konulan protez (silikon) ile memenin fiziksel kaybı ortadan kaldırılıyor. Böylece hem hastalıklı vücuttan uzaklaştırılmış, hem de hastalar memesini kaybetmenin getirdiği özgüven ve rahatlıkla yaşamına devam etmiş oluyor” ifadelerini kullandı. Doğan, meme kanserine yönelik düzenleyecekleri eğitime katılmak isteyenlerin 444 99 72 / 1277 numaralı hattan bilgi alabileceklerini söyledi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete