GÜNDEM

“Doğayı çekecektim, depremi görüntüledim”

Tarihi ve turistik güzellikleri çekmek için gittiği Kahramanmaraş’ta yıkıcı depreme yakalanan ve 3 günlük mahrumiyetin ardından Batman’a sığınan Fotoğraf Sanatçısı Deniz Koçak, yaşadıklarını gazetemiz Sonsöz’e anlattı.

“Doğayı çekecektim, depremi görüntüledim”
09-02-2023 14:30
09-02-2023 23:12
BATMAN
Google News

3 GÜNLÜK MAHRUMİYETİN ARDINDAN BATMAN’A SIĞINDI

Doğal güzellikleri görüntülemek üzere Muğla’dan Kahramanmaraş’a giden Fotoğraf Sanatçısı Koçak, yıkıcı depreme yakalandı. Yolların kapanmasından ötürü bölgede mahsur kalan Koçak, 3 günlük mahrumiyetin ardından Batman’a sığındı. Batman’da sanatçı yazarımız Selim Toprak’ın evine konuk olan Koçak, yaşadıklarını gazetemiz Sonsöz’e anlatırken “Muğla’da fotoğrafçı olarak görev yapıyorum. Kahramanmaraş Nurhak İlçesinin güzelliklerini çekmek için Belediye Başkanının misafiriydim. 2.gün depreme yakalandım. Mahsur kaldım. Köprü yıkıldığı için ve kar yolları kapattığı için mahsur kaldım. Oradaki insanlarla birlikte o acıyı yaşadım. Karın erimesiyle birlikte güçlükle Elbistan'a geldim. Malatya ve Diyarbakır derken Selim Toprak ağabeyimin evine sığındım” dedi.

“GÜZELLİKLERİNİ ÇEKMEYE GELMİŞTİM ACILARINA ORTAK OLDUM”

Koçak, “İlk deprem çok uzun ve şiddetliydi. Sarsıntının bitmesini bekledim. İlk depremin ardından vatandaşlar evlerinden eşya almak için girdikleri zaman ikinci deprem oldu ve asıl zayiat yaşandı. 250-300’e yakın bina yıkıldı. Arama kurtarma çalışmalarına katıldım. Ben oranın güzelliklerini çekmeye gitmiştim ama insanların acısına şahit oldum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?