YAŞAM

DOKTOR İŞCAN, BOĞAZİÇİ’NDE KONUŞTU

Batman’ın başarılı göz doktorlarından Yalçın İşcan, Boğaziçi Koleji’nin konuğu oldu.

DOKTOR İŞCAN, BOĞAZİÇİ’NDE KONUŞTU
24-11-2021 09:12
24-11-2021 09:13
BATMAN
Google News

Özel Batman Dünya Hastanesi’nde görevli Op. Dr. Yalçın İşcan, Boğaziçi Koleji’nde öğrenci ve öğretmenlerin sorularını yanıtladı. Yalçın, mesleğine aşkla bağlı olduğunu anlatırken “2011’den bu yana Batman'da göz doktoru olarak görev yapıyorum.

İnsanların kalbine göz yoluyla dokunmak gerekiyor. Bazen bir güler yüz, hastamızın kalbini kazanmamıza, güvenini kazanmamıza yardımcı oluyor. İnsan her meslekte iyi olmalı ama önemli olan sevdiği mesleği yapmasıdır. Tıpı tercih etmeye, ilk okulda karar verdim ve tıp dışında başka mesleği düşünmedim. Tıp eğitimi çok zor bir yolculuk, Uzmanlık sınavını kazanana kadar çok çalıştım” dedi.

Göz sağlığı için çıplak gözle güneşe bakılmaması ve haftada iki gün mutlaka balık tüketilmesi gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunan İşcan “Telefonlar gözlere çok zararlı. Özellikle bayramlarda oyuncak tabancalar göze geldiği zaman kör olma riski çok yüksek. Alkolden dolayı kör olma ihtimali yüksektir” dedi. Özel Batman Boğaziçi Koleji Müdürü M.Sait Batti,öğrencilerin ufkunu açacak ve yol gösterecek etkinliklere devam edeceklerini belirtirken,Doktor işcan’a Teşekkür etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete