SAĞLIK

DOKTOR MUSTAFA BAŞARAN ARTIK DÜNYA’DA

Başarılı ameliyatlarla tanınan Op. Dr. Mustafa Başaran, görev yaptığı Taksim Eğitim Araştırma Hastanesinden ayrılarak memleketi Batman’a döndü. Doktor Başaran, Özel Batman Dünya Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi alanında hasta kabulüne başladı.

DOKTOR MUSTAFA BAŞARAN ARTIK DÜNYA’DA
02-12-2020 18:18
Google News

TEDAVİ VE TAKİBİ ZOR HASTALIKLARI TEDAVİ EDİYOR
Tedavi ve takibi zor birçok hastayı tedavi eden Doktor Başaran, çevre illerin yanı sıra Irak, İran ve Azerbaycan’dan hasta kabul etmeye başladı. Doktor Başaran, çocukluk döneminde görülen ve doğuştan gelen tetredcord (gergin omurilik) sendromu, çocuklarda kamburluk, bacaklarda felç, kafada su toplanması, idrar ve gaita kaçırması gibi böbrekleri, mesaneyi ve birçok sistemi etkileyen hastalığı başarı ile ameliyat ediyor. 
KAFA ŞEKİL BOZUKLUKLARINI TEDAVİ EDİYOR
Doktor Başaran, kısıtlı merkezlerde tedavisi mümkün olan boyun kırıklarından birinci (C1) ve ikinci (C2) boyun omurga kırıklarının platinle vidalanması ve sabitlenmesi ameliyatlarını da yapıyor.  Birbirinden farlı beyin tümörleri, boyun omurilik tümörleri, omuriliğin diğer bölge tümörleri ameliyatlarını yapan Doktor Başaran, halk arasında kamburluk, bel sırt ve boyun eğriliği olarak bilinen skolyoz ameliyatlarını yaparken, çocukluk döneminde görülen küçük kafa (mikrosefali), büyük kafa (makrosefali), üçgen kafa (trigonosefali), kule kafa (lambdoidsütürsinostozu) gibi kafa şekil bozukluğu ameliyatlarını da başarıyla yapıyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete