SAĞLIK

DOKTORLAR, KORONAYLA SAVAŞINI ANLATTI

Batman Bölge Devlet Hastanesinde Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Mustafa Ay ile kentte özel bir hastanede görevi başında yakalandığı Kovid-19'u yenen Dr. Ahmet Nas, virüse karşı verilen zorlu mücadeleyi anlattı.

DOKTORLAR, KORONAYLA SAVAŞINI ANLATTI
07-10-2020 20:22
Google News


KENDİMİZİ, AİLEMİZİ VE ÇEVREMİZİ KORUYALIM
Hastalığın, genç yaşlı demeden herkesi zorladığını belirten Dr. Ay “Başlarda 65 yaş üstüne çok yoğunlaştık ama özellikle Temmuz sonrası ilimiz ve çevre illerimizde vakaların artmasıyla 40'lı ve 50'li yaşlarda da çok hastamız oldu. Kimi zaman ileri yaştakiler virüsü atlatırken, genç hastaları kaybettiğimiz oldu. Hastalarımızın çoğu uyanık, bizimle konuşuyor ama nefes alamamaktan yakınıyorlar. Hastalarımıza bir süre sonra nefesleri maalesef yetmiyor. Bunu yaşamak büyük bir travma. Bir gün önce konuşan hastamızın 2-3 gün içerisinde vefat etmesi bizi derinden etkiliyor. Mümkün mertebe maske ve mesafeye dikkat edelim. Kendimizi, ailemizi ve çevremizi koruyalım” dedi.

AKILDA KALANLAR DAHA ÇOK ACI OLAYLAR
Batman'da özel bir hastanede Dâhiliye Uzmanı Dr. Ahmet Nas da görevini sürdürürken Kovid-19'a yakalandığını, zorlu geçen sürecin ardından hastalığı yenerek sağlığına kavuştuğunu anlattı. Salgının ülkede görüldüğü günden bu yana çok zorlu ve yorucu bir süreç geçirdiklerini ifade eden Nas “Sadece sağlık çalışanları değil, sevdiklerimiz, komşularımız, akrabalarımızdan maalesef hayatını kaybedenler oldu. Bu süreçte bu tür acılarla da karşı karşıya kaldık.  Ben de Kovid–19 geçirdim. Sağlık çalışanları da dâhil hemen herkeste ölüm korkusu oluşuyor. Kayıplarımız akılda kalıyor. Yakın zamanda bir doktor arkadaşımızın babasını kaybettik. Beklenmedik bir ölümdü. Bundan dolayı bizi çok üzen bir ölüm oldu. İyileşen hastalar yüzümüzü güldürse de akılda kalanlar daha çok acı olaylar” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete