GÜNDEM

Doktorların eylemi vatandaşı mağdur etti

Tüm yurtta olduğu gibi Batman’da da aile hekimleri ve sağlık çalışanları iki günlük iş bıraktı. Sağlık çalışanlarının grevde olduğunu bilmeyen vatandaşlar ise gittikleri kamu hastanelerinde mağdur oldu.

Doktorların eylemi vatandaşı mağdur etti
01-08-2023 10:51
01-08-2023 10:53
BATMAN
Google News

19 sendika ve iki aile hekimliği federasyonu tarafından kurulan Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu'nu (SABİM) bünyesindeki sağlıkçılar, iki günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Artan iş yükleri, derinleşen ekonomik kriz ve şiddete olayları sebebiyle doktorlar, aile hekimleri ve sağlık çalışanları 1-2 Ağustos’ta iş bıraktı. Önceden hastane randevusu alan ve tedavi için kamu hastanelerinin yolunu tutan birçok vatandaş yaşanılan grev nedeniyle mağdur olduklarını belirterek duruma tepki gösterdi.

“HALKI CEZALANDIRARAK EYLEM YAPMAK ETİK DEĞİLDİR”

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi koridorunda yoğunluk oluşturan vatandaşlar, doktorların polikliniklerde görmeyince yaşanılan duruma tepki gösterdi.

Vatandaşlar “zar zor hastane randevusu bulduk o da doktorların iş bıraktığı güne denk geldi. Şuan burada birçok hasta ve hasta yakını mağdur edilmiş durumda. Halkı cezalandırarak eylem yapmak etik değildir. Haklarını iş bırakarak değil daha etkin yöntemlerle ve halkı cezalandırmadan yapmaları gerekiyor. Şuan bu eylem nedeniyle tedavimiz aksamış durumdadır” dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete