EKONOMİ

DOLAR DÜŞTÜ AMA FİYATLAR DEĞİŞMEDİ

Dolar’daki sert düşüşe rağmen marketlerde fiyatlar değişmedi. Esnaf da vatandaş da şaşkın.

DOLAR DÜŞTÜ AMA FİYATLAR DEĞİŞMEDİ
26-12-2021 18:00
26-12-2021 15:21
BATMAN
Google News

FİYATLAR 3’E KATLANDI

Dolar ve Euro’nun TL karşısında yükselmesinin ardından market ve mağazalarda ürün fiyatları 2’ye hatta 3’e katlandı. Zamlı fiyatlara yetişmekte zorlanan esnaf, ürünlere etiket yapıştırmayı da bıraktı. Hükümetin müdahalesiyle Dolar’da etkili olan sert düşüş ise fiyat etiketlerine yansımadı. Dolar’daki düşüşün, ekmek, et, tavuk, yağ gibi ihtiyaç malzemelerine yansımaması, vatandaşın geçim kaygısını arttırdı.

VATANDAŞ DA ESNAF DA KAYGILI

Esnaf Abdulhakim Çelik, Dolar’daki düşüşe rağmen ürünleri zamlı fiyattan aldıklarını belirtirken “Dolar’da düşüş oldu. Unun, yağın fiyatı düşer sandık. Ancak halen zamlı fiyattan ürün alıyoruz. Bu yüzden ürün fiyatlarımızdaki etiketleri değiştirmedik. Halen zamlı ürü satıyoruz. Vatandaş da haklı. O da Dolar’daki düşüşle birlikte ürün fiyatlarında indirim bekliyordu. Ancak suni bir indirim oldu gibi” dedi.

“EKMEK VE YAĞ ALAMIYORUZ”

Markette fiyat etiketlerini incelerken ekmek ve yağın zamlı fiyatlarını eleştiren 3 çocuk annesi Gülbahar Ekinci ise “Emek 3,5 TL oldu. 5 litrelik yağ 140 TL. Sebze ve meyve fiyatları aldı başını gitti. Tavuk ve et almak artı hayal gibi. Dolar düştü, zamlar geri çekilir sandık. Ancak fiyatlar halen zamlı. Asgari ücrete zam yapıldı ama onun da faydası kalmadı. Asgari ücret, bu zamlı fiyatlar karşısında eriyip gidiyor. Allah yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?