GÜNDEM

DON MAĞDURLARI YARDIM BEKLİYOR

Sason’un Kaleyolu köyü Sarıgan mezrası sakinleri, don nedeniyle ceviz ağaçlarının kuruduğunu belirterek, devletten yardım istediler.

DON MAĞDURLARI YARDIM BEKLİYOR
01-06-2014 21:00
Google News

Şu ana kadar 300 üreticinin Sason ilçe Tarım ve hayvancılık Müdürlüğü’ne müracaat ettiği belirtilirken, üreticilerin tarım sigortası yapmadığı için yardım almalarının zor olduğu vurgulandı.

Mezra sakinlerinden Behçet Şahin, tek geçim kaynaklarının ceviz olduğunu ifade ederek, “ Mezra sakinleri olarak yıllık 10 ton ceviz üretimimiz vardı. Bu yıl don mağduru olduk. Devlet bize destek çıksın.” dedi.

1 MİLYON TL KURUDU!

Sarıgan Mezrası olarak cevizden yılda 1 milyon civarı gelir elde ettiklerini açıklayan Şemdin Şahin isimli vatandaş ise, “Tek gelirimiz cevizdir, başka bir gelirimiz yok. Mezra olarak zor durumdayız.  Devletimizin bilirkişi gönderip inceleme yaptırmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

300 ÜRETİCİ TARIMA BAŞVURDU

İlçede bugüne kadar 300 ceviz üreticisinin İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurduğunu belirten İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kutbettin Tekin, başvuranların çoğunun tarım sigortası yaptırmadığı için zararlarının karşılamayacağını ifade etti.

SİGORTA YAPMAYAN YANDI

İlçe Tarım ve hayvancılık Müdürü Tekin,  tarım sigortası hakkında tüm üreticileri uyarmalarına rağmen sadece 3 kişinin sigorta yaptığını söyledi. Tekin, “İlçe Tarım ve hayvancılık Müdürlüğü olarak ilçedeki bütün muhtarlara TARSİM, yani tarım sigortası hakkında bilgilendirme yaptık. Vatandaş tarım sigortası yaptırdığı zaman masraflarının yarısını sigorta karşılıyor. Fakat maalesef bu bilgilendirmeden sonra ilçe genelinde toplam 3 kişi Tarım sigortası yaptırdı.” dedi.

Tekin, vatandaşların meyvelerini kayıt yaptırmadıklarını, resmiyette Sason’da 30 dönüm ceviz alanı görüldüğünü, gerçekte ise bunun 5 bin dönüm olduğunu belirterek,  müracaat eden tüm çiftçilerimin dilekçelerini ilgili birimlere ilettiklerini söyledi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete