GÜNDEM

DONMAYA KARŞI İLGİNÇ YÖNTEM!

Kentte kar yağışı ile birlikte etkili olan dondurucu soğuğa karşın apartmanlarda su saatlerinin donmaması için ilginç tedbirler alınırken, bazı evlerin su sayaçları ise donma sonucu patladı.

DONMAYA KARŞI İLGİNÇ YÖNTEM!
30-01-2017 18:23
Google News

Hava sıcaklığının eksi 16’yı bulduğu Batman’da vatandaşlar dondurucu soğuklara karşın kendi imkânlarıyla önlem almaya çalıştı. Küreğini eline alan evin önünde buzları kırarken kimi vatandaşlarda su şebekelerinin donarak patlamaması için önlem almaya kalkıştı. En ilginç önlemlerden biride apartman sakinlerinden geldi.

SAYAÇLAR İÇİN SOBA YAKTILAR

Apartman sakinleri su saatlerinin dondurucu soğuklarda donmaması için saatlerin bulunduğu alana belirli saatlerde katalitik soba yakarak saatlerin donmasını önledi. Bazı evlerin su sayaçları ise donma sonucu patladı.

ARAÇLARINI ÖRTTÜLER

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Batman’da, çok sayıda araç dondu. Bazı vatandaşlar ise soğuktan korumak istedikleri araçlarının üzerine battaniye örttü.  Kente genelinde etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Sabah erken saatlerde evlerinden çıkarak işe gitmek için araçlarına binen vatandaşlar, soğuktan donan araçlarını çalıştırtmakta zorluk çekti.

KENDİ ÇABASIYLA YOLU TEMİZLEDİ

Kentte yağan karın artından etsisini sürdüren soğuk hava nedeniyle buzlanma meydana geldi. Kaldırımlarda oluşan buzlanmayı temizleyen bir vatandaş ise gazetemizin objektifine takıldı. Eline küreğini alan vatandaş, kaldırım üzerinde bulunan buzları kırmaya çalıştı. Öte yandan meteorolojisi edinilen bilgiye göre, dondurucu soğuklar etkisini sürdürecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete