SPOR

Down Sendromlu Milli Sporcu Musa Alan'ın Başarıları Devam Ediyor

Yenişehir ilçesinden milli takıma seçilen Musa Alan, judo alanında birbirinden önemli başarılara imza atıyor. Son olarak Antalya'daki Trisome Oyunları'nda şampiyon olan genç sporcu, başarılarını gelecekte de sürdürmeyi hedefliyor.

Down Sendromlu Milli Sporcu Musa Alan'ın Başarıları Devam Ediyor
04-04-2024 02:39
03-04-2024 20:15
Google News

Mersin'in Yenişehir ilçesinde yaşayan ve bölgesel organizasyonlardaki başarısıyla 2019'da milli takıma seçilen Musa Alan, Ankara'da gerçekleştirilen Down Sendromlular Türkiye Şampiyonası'nda 66 kiloda altın madalya kazandı.

İtalya'nın Padova kentinde düzenlenen Down Sendromlular Avrupa Judo Şampiyonası'nda da şampiyon olan genç sporcu, son olarak 19-26 Mart'ta Antalya'da organize edilen Trisome Oyunları'nda 66 kiloda bir kez daha birincilik elde etti. Servet Tazegül Spor Salonu'nda antrenmanlarına devam eden Musa, başarılarını sürdürmek ve daha iyi yerlere gelmek için kararlılığını koruyor. Milli judocu Musa Alan, sosyal medyadan judoya başladığını ve 6 yıldır bu spora büyük bir keyif alarak devam ettiğini belirtiyor. Hırslı ve yetenekli olan sporcu, antrenörü Sevgi Fideli tarafından da övgüyle anılıyor. Fideli, Musa'nın disiplinli çalışmaları ve antrenmanlara olan özverisi sayesinde başarılar elde ettiğini vurguluyor.

Gelecekte de daha büyük başarılar elde edeceğine inandığını söyleyen Fideli, genç sporcunun her yarışmada fark yaratarak altın madalyaları evlerine götürdüğünü dile getiriyor. Musa Alan ise aldığı başarılarla mutlu olduğunu ve şampiyonluk unvanını korumak istediğini belirtiyor. Normal bir birey gibi antrenmanlarını sürdürebilen down sendromlu genç sporcu, gelecekte de büyük başarılar elde etmeyi hedefliyor.

Antalya'daki Trisome Oyunları'nda yaşadığı mutluluğu ve heyecanı paylaşan Musa, bu yolda kararlılıkla ilerleyeceğini ve başarılarını artıracağını sözlerine ekliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
1 Mayıs 2024 e-gazete