EĞİTİM

DR. ACAR’DAN HAYAT KURTARAN UYARILAR!

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar, kış aylarında görülen karbon monoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.

DR. ACAR’DAN HAYAT KURTARAN UYARILAR!
04-01-2016 20:06
Google News

Soba kullanımına karşı dikkatli olunmasını isteyen Dr. Acar “Karbon monoksit gazı renksiz, tatsız, kokusuz, yanıcı zehirli bir gazdır. Solunum yolu ile vücuda giren bu gaz, doğrudan kana geçerek oksijen alımını engeller, zehirlenmelere ve ölüme neden olabilir. Havagazı, kömür vb. ısıtma amacıyla kullanılan her tür soba ve ocakta yanma sırasında oluşan karbon monoksit zehirlenmeleri sıklıkla, kapalı ortamlarda açık ocaklar, bacası çekmeyen soba, şofben, bacasız gaz sobalarında yakıtın iyi yanmaması nedeni ile meydana gelir” dedi.

SOBANIZI YATMADAN ÖNCE MUTLAKA SÖNDÜRÜN

Soba ve bacalarla ilgili önemli uyarılarda bulunan Acar “Kullanılan yakıtın standartlara uygunluğu kontrol edilmelidir. izin belgesi olmayan satıcılardan kömür alınmamalı, sobanın içi aşırı doldurulmamalıdır. Sönmekte olan sobaya asla tutuşması güç yakıtlar konulmamalı, yakıt yavaş yavaş ilave edilmeli, yatmadan önce sobaya kesinlikle yakıt konulmamalı, sobanın bulunduğu yer sürekli havalandırılmalıdır” dedi.

ŞOFBEN KULLANIMINA DİKKAT

Şofben kullanımına karşı da uyarılarda bulunan Halk Sağlığı Müdürü Vecheddin Acar “Alınan cihazın kalite belgesi ve garantilerine dikkat edilmeli, şofbenin monte edileceği mekân yeterli büyüklükte olmalı, şofben mümkünse banyo yerine balkona veya başka bir havadar mekâna takılmalı, şofbenin montajı mutlaka yetkili servis tarafından yapılmalı, bacalar yatak odalarından, merdiven sahanlığından, bina girişlerinden, havalandırma boşluklarından, çatı arasından, banyo ve tuvaletten geçirilmemelidir” ifadelerini kullandı. (Şahin Adsız)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete