EĞİTİM

DR. ASLANER, EBEVEYNLERİ UYARDI!

Özel Batman Dünya Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Oktay Aslaner, son 4 ay içerisinde 13 hastanın tane yemek borusundan, 61 hastanın ise soluk borusundan yabancı cisim çıkardığını belirtti.

DR. ASLANER, EBEVEYNLERİ UYARDI!
27-12-2015 18:35
Google News

Bu hastaların birçoğunun 7 ay ile 11 yaş arası çocuklardan oluştuğunu ifade eden Aslaner “İşlemlerin tamamı komplikasyonsuz olarak gerçekleştirildi. Çıkarılan yabancı cisimler, saç tokası, mandal, kalem arkası, metal kolye, tespih tanesi, mısır tanesi, karpuz çekirdeği gibi oldukça çeşitlilik gösteren maddelerdir. Soluk borusuna kaçan yabancı cisimler, tıkanmaya neden olmakta ve hastaneye yetiştirilebilen çocukların önemli bir kısmında beynin oksijensiz kalması sonucu hayatlarını bitkisel hayatta, şuurları kapalı ve bakıma muhtaç şekilde geçirmektedirler. Yemek borusuna kaçan yabancı cisimler ise yüksek bir oranda yemek borusunda yırtılmalara yol açabilmekte ve yemek borusu yırtılmaları ise ölümle sonuçlanabilmektedir” dedi.

YEMEK BORUSUNUN TAMİRİ ZOR

Yemek borusunun tedavisinin zor olduğuna dikkat çeken Dr. Aslaner “Bu ameliyatlar hayati risk içermektedir. Bu vakaları önlemenin en etkili yolu özellikle annelerin bu konuda oldukça dikkatli ve duyarlı olmalarıdır” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete