EĞİTİM

DR. ŞAHİNTÜRK, GRİBE KARŞI UYARDI!

Medical Park Batman Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Şahintürk, son günlerde artış gösteren grip vakalarına karşı önemli uyarılarda bulundu.

DR. ŞAHİNTÜRK, GRİBE KARŞI UYARDI!
19-01-2016 20:25
Google News

Gribin bulaşıcı bir hastalık olduğunu söyleyen Dr. Şahintürk “Grip konusunda 65 yaş üstü kişiler, küçük çocuklar, şeker hastaları, kalp hastaları, böbrek hastaları, organ nakli yapılanlar, astım, kronik akciğer hastaları, bağışıklık sistemi hastalığı olanlar, gebeler ve obezler risk grubundadır. Üşüme-titreme, terleme, baş ağrısı, kas ağrıları ve yüksek ateş (38 derece ve üstünde) ile kendini belli eden grip virüsü, hasta kişilerden hapşırma ve öksürük ile etrafa saçılan küçük damlacıklar yolu ile bulaşır, virüs ağız, burun ve göz yolu ile vücuda girer. Öksürük ve hapşırık sırasında ağzınızı ellerinizle kapattığınızda virüsler ellerinize, ellerinizden dokunduğunuz yüzeylere bulaşır” dedi.

MUTLAKA GRİP AŞISI YAPTIRIN

Gripten korunma yollarına ve tedavi sürecine ilişkin de bilgi veren Uzm. Dr. Hüseyin Şahintürk “Gripten uzak durmak için bulunduğunuz ortamları havalandırmalı, ellerimizi sık sık yıkamalıyız. Öksürürken ve hapşırırken kâğıt mendil ile ağzı kapatmak, hasta kişilerden uzak durmak da önemlidir. 3 günden uzun süren ateş vakalarında doktora başvurulmalıdır. Hastalık öncesi ve süresinde bol sıvı tüketin (özellikle su), beslenmenize dikkat edin, istirahat ediniz, şikâyetleriniz geçmez ve uzarsa doktora başvurunuz, mutlaka grip aşısı yaptırınız(hasta değilseniz-risk faktörünüz var ise), sık sık ellerinizi yıkayınız, öksürürken-hapşırırken kâğıt mendil ile ağzınızı kapatın” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete