EĞİTİM

DR. TAŞKIN’DAN EBEVEYNLERE ÖNEMLİ UYARILAR

Medikal Park Batman Hastanesi Uzm. Dr. Gökmen Alpaslan Taşkın, çocuklarda yaz rahatsızlıklarına karşı anne babaları uyardı.

DR. TAŞKIN’DAN EBEVEYNLERE ÖNEMLİ UYARILAR
04-07-2018 22:23
Google News

Dr. Taşkın, güneş çarpması ve yanıklar, burun kanamaları, terleme, isilik, mantar gibi cilt rahatsızlıkları, temiz olmayan su tüketiminin yol açtığı sindirim sistemi hastalıkları, yaz ishalleri, piknik ve gezilerde arı, böcek, yılan ve akrep sokmaları, havuzdan kapılan göz ve deri enfeksiyonlarına yaz mevsiminde sıkça rastlandığını söyledi.

BEBEKLERDE GÜNEŞ KREMİ VE ŞAPKA İLE ÖNLEM ALINMALI

Dr. Taşkın “Ultraviyole ışınları, özellikle 1 yaş altı bebeklerin cildini olumsuz etkiler. Tekrarlayan güneş yanıkları, cilt kanserine yol açar. Güneş koruyucu kremler, bebekler açık havada gezdirilirken bile sürülmeli, kaliteli gözlük, şapka, şemsiye kullanılmalı. Yaz aylarında artan ishale karşı, kaybedilen sıvı, ağızdan geri alınmalı. Uzayan, şiddeti yüksek ishallerde hastaneye gidilmeli. Temiz su kullanılmalı. Burnu kanayan çocuklar, kafasını arkaya değil, öne eğmeli. Aşırı sıcaklarda, vücutta küçük, kırmızı, kaşıntılı cilt lezyonlarına karşı her gün ılık suyla banyo yapılmalı, yağlı kremlerden kaçınılmalı” dedi.

YAZ AYLARINDA DÜŞME VE BÖCEK SOKMALARINA DA SIK RASTLANIYOR

Bisiklet, kaykay ve patenden düşme vakalarına karşı başlık, dizlik, bileklik, dirseklik gibi koruyucuların kullanılması gerektiğini belirten Dr. Taşkın “Düşme sonucu kanama varsa ve durmuyorsa, sağlık merkezine gidilmeli. Yaz aylarında sıkça rastlanılan sinek ve böcek sokmalarına karşı, sineksavarlar kullanılmalı. Kapalı alanda sprey şeklinde böcek öldürücü kimyasalların kullanılması, bebekler için zararlı olabilir. Vücuda sürülen sineksavarlar değil, fişe takılanlar tercih edilebilir. Bebeklerin kol ve bacaklarını koruyan giysiler kullanılmalı. Pencereler ince tül storlarla kaplanabilir, çocuk beşiklerine cibinlik kullanılabilir. Kirli su nedeniyle, cilt ve kulak enfeksiyonları, Hepatit A, göz hastalıkları sıkça görülür. Havuz yerine deniz tercih edilebilir. Deniz ve havuzdan sonra duş alınmalı. Havuza girmeden önce ayak mantarlarına karşı kullanılan özel bir solüsyon kullanılmalı” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete