EĞİTİM

DR. YEŞİLBAŞ, KISIRLIĞA İLİŞKİN BİLGİ VERDİ

İnfertilite (kısırlık) sorununa ilişkin açıklama yapan Batman Medicalpark Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Cengiz Yeşilbaş, rahatsızlığın nedenleri ve tanı sürecine ilişkin bilgi verdi.

DR. YEŞİLBAŞ, KISIRLIĞA İLİŞKİN BİLGİ VERDİ
05-09-2016 21:24
Google News

Yeşilbaş, açıklamasında “Kısırlık veya infertilite, kadınlarda ve erkeklerde tıbbî nedenlerle çocuk sahibi olamama durumu. Tıpta kısırlık herhangi bir korunma olmaksızın, düzenli cinsel ilişkiye rağmen bir yıl içerisinde çocuk sahibi olunamaması şeklinde tanımlanır. Kısırlık sorunu erkek ve kadında eşit oranlarda görülür. Kadınlarda yumurtlamada meydana gelen bozukluklar, tüplerin hasarlı olması, endometriozis, rahime ait problemler, alerjik nedenler, kısırlığa yol açmaktadır.  Erkeklerde sperm üretiminde aksaklıklar, yapısal bozukluklar, çevresel faktörler ve alkol kullanımı, kısırlık nedenleri arasındadır” dedi.

KISIRLIĞIN TANISI NASIL BELİRLENİR

Yeşilbaş, açıklamasında “Kısırlık tanısı konurken spermlerde herhangi bir iltihap durumunun olup olmadığı ya da tıbbi bir tedavinin gerekliliği olup olmadığı araştırılmalıdır. Normal olarak Dünya Sağlık Örgütünün kriterine uygun olarak yapılan sperm tahlilinde 15 milyon sperm olmalıdır. Ancak bu spermlerin en azından yarısının canlı olması, ya da ileriye doğru hareket etmiş olan sperm oranlarının ise bütün spermler de en azından % 25 olmalı ve normal şekilli spermlerin sayılarının da en azından % 4 oranında olması gerekmektedir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete