EĞİTİM

Dr. Yeşilbaş’tan vajinit uyarısı

Özel Batman Medikal Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Cengiz Yeşilbaş, genital enfeksiyonlara (vajinal enfeksiyon, vajinit) karşı önemli uyarılarda bulu

Dr. Yeşilbaş’tan vajinit uyarısı
30-07-2018 17:06
Google News

 

 

HİJYEN SORUNU, TETİKLEYİCİ
Dr. Yeşilbaş “Genital organ enfeksiyonları, birçok mikrobun bir arada oluşturduğu, üreme fonksiyonunu tehlikeye sokan ve doku harabiyeti yapan, doktorların günlük hayatta çok önem verdikleri bir konudur. Vajinanın asidik ortamı, her ay dökülen rahim içi tabakası, rahim ağzında geçişi zorlaştıran salgıların bulunması, vajinanın içini döşeyen hücrelerin yapısı ve doğal florada bulunan laktobasil isimli bakteriler, mikropların bu bölgelere tutunup enfeksiyon oluşturmasına karşı vücudun doğal bariyer mekanizmalarıdır” dedi.


MANTAR, BAKTERİ, PARAZİT, RAHİM AĞZI ENFEKSİYONA DİKKAT
Doğum, düşük, operasyonlar, hamilelik, antibiyotik kullanımı, sentetik iç çamaşırlar, hijyen sorunları gibi faktörler varlığında bu doğal bariyerlere rağmen enfeksiyon oluşmasının kolaylaştığını belirten Dr. Yeşilbaş “Dış genital bölgeye temas eden alerjenler (ped, deodorant, tüy dökücü kremler ), terlemeye bağlı uzun süreli nemli kalması, sentetik külot kullanma, yabancı cisimler (tampon, prezervatif ve diyaframın uzun süre içerde kalması) ve enfeksiyonlar vaginite neden olur. Enfeksiyona bağlı akıntılar, genellikle koyu sarı veya yeşil renk ve kötü kokulu olup, yanma, cinsel ilişkide ağrı, kaşıntı ile birlikte olabilirler. Mantarlar, bakteriler ve parazitler vajinit etkeni olabilirler. Mantar, genellikle gebelerde, antibiyotik kullananlarda, doğum kontrol hapı kullananlarda, şeker hastaları ve havuz sonrası ıslak mayo ile uzun süre kalanlarda görülür. Bakteri, Parazit Rahim Ağzı Enfeksiyonu (servisit) da enfeksiyondan kaynaklı sorunlardır” dedi. (Medikal Park Hastanesi Basın)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete