GÜNDEM

DRAM İÇİNDE DRAM

İLK KOCASI SAVAŞTA, İKİNCİ KOCASI KAZADA ÖLDÜ

DRAM İÇİNDE DRAM
08-02-2017 22:08
Google News

4 çocuğuna bakabilmek için çöp toplayıcılığına başladı

Çöpten topladığı hurdaları satarak 4 yetim çocuğuna bakmaya çalışan 37 yaşındaki Suriyeli Sığınmacı Nura Temir, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

İLK KOCASINI SAVAŞTA, İKİNCİ KOCASINI KAZADA KAYBETTİ

İlk kocasını Suriye’deki iç savaşta kaybettikten sonra 4 çocuğunu alarak Batman’a sığınan 37 yaşındaki Nura Temir, 2. evliliğini Batman’da yaptı. İlimizde zor koşullar altında yaşam mücadelesi verirken 2. kocasını da trafik kazasında kaybeden Nura Temir’in zorlu yaşam mücadelesi devam etti. 2 odalı, derme-çatma bir evde yaşam mücadelesi veren Temir, çocuklarının karnını doyurabilmek için çöp toplayıcılığına başladı.

“AÇ YATTIĞIMIZ GÜNLER OLUYOR”

Çoğu zaman yiyecek bulmadıklarını ifade eden Anne Temir “Bazen çöpten topladığım kartonlar ve hurdalar geçimimizi sağlamaya yetmiyor. Çoğu zaman yetimlerimle birlikte aç-aç yatağa giriyoruz. Ben kendi açlığıma razıyım yeter ki yetimlerim aç uyumasın. Geceleri evimiz çok soğuk oluyor. Kömür yardımı aldık. Sobamız yandığı zaman astım hastası olan kızım nefes almakta zorlanıyor. Yaktığımız soba bizi zaten yeteri kadar ısıtmıyor. Isınmak için kapı ve pencerelerimizi battaniyelerle kapatmak zorunda kalıyoruz” dedi. Bahçelievler Mahallesi 1610 sokakta derme-çatma bir gecekonduda yaşamlarını sürdüren Temir Ailesi, hayırseverlerden uzanacak yardım elini bekliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?