GÜNDEM

DSİ 103. ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Übeydullah Baş tarafından kaleme alınan “Suyun Sızladığıdır” başlıklı köşe yazısına Devlet Su İşleri Müdürü (DSİ) 103. Şube Müdürlüğü’nden yanıt geldi.

DSİ 103. ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
22-03-2015 19:52
Google News

Yazısında İluh Deresi’nin ıslahı ile ilgili yaşanan sorunlara değinen Baş, yetkili kurumlara çağrı yaparak derenin ıslahı için yürütülen çalışmaların hızlandırılmasını istedi. Baş, ayrıca İluh Mahallesi’nde bulunan sulama kanalının da evsel atıklarla dolarak pislik yuvasına dönüştüğünü belirtti. DSİ’den gelen yanıtta “İluh Deresinin ıslah çalışmalarının 3 km’lik kısmı kurumumuz tarafından tamamlandı. Geri kalan 4 km’lik kısmının projelendirme çalışmaları tamamlanmış olup ihale safhasına geçilebilmesi için Belediyeden yer teslimi beklenmektedir” denildi.

TEL ÖRGÜLERE ZARAR VERİLDİ

DSİ tarafından yapılan sulama kanalının etrafındaki yapılaşmadan dolayı bu konutlara ulaşım yolu, içme suyu ve elektrik sağlayan kuruluşlarca zaman zaman tel örgülere zarar verildiği ifade edilen açıklamada “Yapılan bu konutlarda oluşan inşaat artıkları maalesef sulama kanalının içerisine atılmakta olup kurumumuz bu konuda mağdur edilmektedir. Evsel atıkların atılmaması için çevre sakinlerinin bu konuda daha duyarlı olması gerekmektedir. 2014 yılında temizleme çalışmaları kısmen yapılmış olup, 2015 yılı içerisinde geri kalan kısımların yüklenici firma tarafından temizlenmesi için program yapılmıştır. Ayrıca evsel atıklar ve kanalizasyon geçişleri için Belediye’yle yapılan yazışma ve şifai görüşmeler neticesinde muhtelif sorunların kurumumuzla beraber koordineli bir şekilde giderilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir” sözlerine yer verildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?