SPOR

DSİ BOĞULMALARA KARŞI UYARDI

DSİ Genel Müdürlüğü 10. Bölge müdürlüğü, havaların ısınmasıyla birlikte serinlemek veya yüzmek amacıyla baraj gölleri ya da sulama kanallarına girilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

DSİ BOĞULMALARA KARŞI UYARDI
04-06-2014 23:01
Google News

Uyarı ve ikaz levhalarının her yıl yenilendiğini hatırlatan DSİ, uyarıların dikkate alınması ve monte edilen uyarı levhalarının sökülmemesi veya tahrip edilmemesini istedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü 10. Bölge müdürlüğü

2014 yılı sulama sezonunun başlaması nedeniyle açıklama yaptı.

Açıklamada, kuraklığın etkisini azaltmak, muhtemel boğulma olaylarına karşı gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak amacıyla barajlardan yapılması zaruri tahliye işlemleri öncesinde ilgili kurum-kuruluş, muhtarlık ve diğer ilgililere SMS yolu ile gerekli uyarıların yapıldığı belirtildi.

DSİ tarafından yapılan açıklamada, bölge müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak illerinde sulama kanallarında biriken sular ve yaz mevsiminde de tarımsal amaçlı sulama kanallarına verilen suların boğulma olayları için risk oluşturduğuna dikkat çekildi.

Serinlemek veya yüzmek amacıyla baraj gölleri ya da sulama kanallarına girilmemesinin can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz ettiği belirtilen açıklamada, çiftçilerin mağdur duruma düşmemeleri, sosyal ve hukuki sorunlar yaşanmaması için uyarıların dikkate alınmasını istedi.

Sulama ve drenaj kanallarına atılan evsel attıkların halk sağlığı açısından tehdit oluşturduğu, servis yollarında aşırı hız nedenle de sık sık kazaların meydana geldiğinin tespit edildiğini ileri süren DSİ, sulama kanallarına evsel atıkların atılmaması ve servis yollarının kontrollü kullanılması, konusunda uyarıda bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete