GÜNDEM

DSİ’DEN UYARI; BARAJDA SU SEVİYESİ YÜKSELDİ

Devlet Su İşleri (DSİ) 16. Bölge Müdürlüğü, 19 Temmuz 2019 itibariyle su tutulmaya başlanan Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajında 16 Haziran 2020 itibariyle su seviyesinin 525,35 metreküpe ulaştığını açıkladı. Barajda ihtiyaca göre 6 türbinin devreye alınabildiği açıklandı.

DSİ’DEN UYARI; BARAJDA SU SEVİYESİ YÜKSELDİ
26-02-2021 16:48
Google News


SU SEVİYESİ DÖNEMSEL OLARAK AZALIP YÜKSELİYOR
DSİ’den yapılan açıklamada “Barajda su tutma ile birlikte kamulaştırma sınırı olan ve taşkın anında kullanılabilecek 526 kotunun altındaki taşınmazlar ve bazı yerleşim yerleri su altında kalmış olup kamulaştırma işlemleri yüzde 99 oranında tamamlanmıştır. Ancak yıl içerisinde barajın işletmesinden kaynaklı olarak su kotu sabit kalmamakta, dönemsel olarak su kotu yükselip düşmektedir” denildi.

BARAJA GİRMEYİN
DSİ Yetkilileri “526 kotu altında kalan köy ve mezralarda, yerleşim yerleri, arazilerin can ve mal güvenliği ile herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için bahse konu taşınmazların vatandaşlar tarafından kullanılmaması gerekiyor. Baraj Gölüne girilmemeli, girişler engellenmelidir. Tüm uyarılara rağmen aksi yönde hareket edilmesinden kaynaklanacak can ve mal kayıplarından kurumumuz sorumlu değildir” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete