GÜNDEM

DSİ’DEN YANIT VAR

Gazetemizde yayımlanan “Hasankeyf Belediye Başkanı A. Vahap Kusen; Yeni Hasankeyf Çamur İçinde, İçme Suyu Da Kirli” başlıklı haberimize, DSİ Bölge Müdürlüğünden yanıt geldi.

DSİ’DEN YANIT VAR
24-04-2019 20:21
Google News

 

Yapılan açıklamada “Yeni Hasankeyf İlçesi içme suyu analizlerinin yapılması ihtiyacı Bölge Müdürlüğümüze Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından şifaen iletilmiştir.

29.03.2019 tarihinde Hasankeyf Kaymakamlığının görevlendirdiği personeller, Bölge Müdürlüğümüz Personeli ve Hasankeyf sakini bir kişi ile birlikte içme suyu kaynağından 2 adet, Kaymakamlık Binasındaki çeşmelerden 2 adet su numunesi alınarak Su analizleri konusunda akredite olan DSİ Diyarbakır 10. Bölge Müdürlüğü’ne kimyasal ve bakteriyolojik deneylerinin yapılması için gönderilmiştir. 08.04.2019 tarihli yazı ile analiz sonuçları Bölge Müdürlüğümüze iletilmiş olup, üst yazı ile analiz sonuçları Batman Valiliği, Hasankeyf Kaymakamlığı ve Hasankeyf Belediye Başkanlığına gönderilmiştir.  Analiz sonuçları irdelendiğinde sonuçların limit değerler içinde kaldığı görülmektedir” denildi. (DSİ Basın)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete