GÜNDEM

DSİ GENEL MÜDÜRÜ, SAHALARI GEZDİ

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Batman ve Diyarbakır'da DSİ tarafından yürütülen çalışmaları inceledi.

DSİ GENEL MÜDÜRÜ, SAHALARI GEZDİ
05-06-2021 19:54
Google News

Yıldız, Batman Sol Sahil Sulaması P1 Pompa İstasyonun bulunduğu alanda ve Batman Çayı ıslah alanlarında devam eden çalışmaları inceledi, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Batman sağ sahil sulaması ve Diyarbakır Kralkızı-Dicle P3 Sulaması İletim Kanalı Pompa İstasyonu ile ana kanal yapım işlerinin koordine edildiği şantiyeyi de gezen Yıldız, yaptıkları yatırımlarla Batman'ın mümbit topraklarını suyla buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye, derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiklerini belirtti. 
178 BİN DEKAR ALAN, SULANACAK
Bakım onarım kapsamında P1 ve P2 Pompa İstasyonlarında iç ihtiyaç ve orta gerilim trafolarının bakım onarımı yapılarak tesislere enerji verilmesi sağlandığını aktaran Yıldız “Batman Barajının rezervuarından temin edilecek sular ile Diyarbakır ili Silvan ve Bismil ilçeleri dahilinde yer alan sulanabilir arazilerden toplam 178 bin dekar sahanın cazibe ile sulanması amaçlanıyor. Batman sağ sahil sulaması ilk ihale kapsamında 60 bin dekar alan sulamaya açılmıştır. Batman sağ sahil sulaması 2. kısım ikmal işi ile de 118 bin dekar alanın sulanması sağlanacaktır. Çalışmaların 2021 yılı sonuna kadar tamamlanması hedeflenmektedir. Ayrıca ana kanal üzerinde eksik kalan muhtelif sanat yapıların tamamlanması amaçlanıyor” dedi.


EKONOMİYE YILDA 978 MİLYON LİRA KATKI SAĞLANACAK
Kralkızı-Dicle Cazibe Sulaması Projesi GAP Eylem Planı kapsamında yer aldığını belirten Yıldız “Kralkızı-Dicle Projesi kapsamında Diyarbakır ili merkez, Sur, Kayapınar, Bağlar, Ergani, Çınar ve Bismil İlçelerine ait ovalarda 474 bin 910 dekar cazibe, 675 bin 200 dekar pompaj olmak üzere toplam 1 milyon 150 bin 110 dekar alanın sulanması hedefleniyor. Dicle Barajından alınacak 111 metreküp saniyede sulama suyu, 23 kilometre uzunluğundaki Kralkızı-Dicle İsale Kanalı aracılığı ile 195 kilometre uzunluğundaki cazibe ana kanalına aktarılacak. Proje kapsamında yer alan sulama tesislerinin tamamen bitirilip hayata geçirilmesi ile yaklaşık 151 bin kişiye iş imkânı, yılda 978 milyon lira ekonomiye katkı sağlanacak” bilgisini paylaştı. İncelemelere DSİ Batman Şube Müdürü Kerem Aydın da eşlik etti. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete