GÜNDEM

DSİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ BAHÇESİ BETONLAŞTIRILIYOR MU?

“Görevi ormanları korumak olan bir kurum için ağaçlar mı kesilecek?”

DSİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ BAHÇESİ BETONLAŞTIRILIYOR MU?
07-09-2017 21:21
Google News

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, DSİ Şube Müdürlüğü bahçesinin betonlaştırıldığına dönük iddiaları, sosyal paylaşım hesabı üzerinden gündeme getirdi.

KAMU BİNASININ YAPIMI İÇİN KAÇ AĞAÇ KESİLECEK?

“DSİ Şube Müdürlüğü bahçesi betonlaştırılıyor mu?” ifadelerinin yer aldığı paylaşımda “DSİ Batman Şube Müdürlüğünün bulunduğu yeşil alan içerisinde Orman İşletme Müdürlüğü için bir idari bina projesinin yapılacağına dönük ciddi iddialar bulunmaktadır. Yetkililerden cevap bekliyoruz; Batman’ın akciğeri konumunda olan ve yüzlerce yetişkin ağacın bulunduğu bir alanda kamu ya ait binanın yapılacağı doğru mudur? Kamu binası için, neden özelikle kentimize birçok fayda ve r güzellik katan bu alan seçildi? Diğer illerde Orman İşletmeleri daha geniş alanlarda ve genelde şehir dışında inşa edilirken Batman’da neden kentin en merkezi noktası seçildi? DSİ bahçesinde bina inşa edilecekse ne kadar ağaç kesilecek ve ne kadarlık yeşil alan betonlaştırılacaktır?” sorularına yer verildi.

“İMARDA YEŞİL ALAN GÖRÜNEN YERİN, BETONLAŞTIRILMASI SUÇ DEĞİL Mİ?”

Ağaçların yok edilmesi karşısında oluşacak tepkilerin, hangi gerekçelerle dindirileceğini soran çevreciler “Bu yeşil alanın yok edilmesine karşı Batman Kamuoyunda oluşacak tepkilerin önüne hangi gerekçelerle geçilecektir? İmarda yeşil alan olan söz konusu komplekste bina yapımı suç değil midir? Yeşil alanda inşaat izni alınmışsa, bu izinler kimler tarafından ve ne zaman verildi? Görevi ormanları korumak olan bir kurumun ormanlık alanın betonlaştırmasına yol açması, amacı ile çelişmiyor mu? Aldığımız duyumlara Göre Müdürlük girişinin Kozluk Minibüslerinin kalktığı yani şehre bakan kısmındaki yeşil alanı da betonlaştırılacak. Orman işletmesine bina yapımı bahane edilerek yeşil alanın yok edileceği iddiaları doğruysa bu karardan vazgeçilerek şehir dışında daha uygun bir yer tespit edilmesini talep ediyoruz” dedi. Öte yandan Çevre Gönüllüleri Derneği’nin tepki gösterdiği çevresel soruna vatandaşlardan da destek geldi. Vatandaşlar sosyal medya üzerinden, kentin en büyük yeşil alanı olan DSİ Şube Müdürlüğü bahçesinin TP gibi halka açılmasını istedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?