GÜNDEM

DSİ, SULAMA HAMLESİ BAŞLATTI

Batman’da 141 bin 840 dekar tarım arazisi sulanacak

DSİ, SULAMA HAMLESİ BAŞLATTI
17-05-2021 15:05
BATMAN
Google News

 

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, modern sulama sistemlerini yaygınlaştıracak, tarımda su tasarrufu sağlayacak, çiftçilerin kazançlarını doğrudan ve dolaylı yollarla artıracak ve ülke tarımına katkı sunacak proje yatırımlara devam ettiklerini açıkladı.

SU TALEBİ ARTARKEN, SU MİKTARI AZALIYOR

Nüfus artışına paralel olarak başta tarım olmak üzere içme, kullanma ve sanayi sektöründeki su taleplerinde artış olduğunu belirten Kaya “Etkileri artan kuraklık ve iklim değişikliği ile birlikte su miktarındaki azalma, mevcut su kaynaklarımızın verimli değerlendirilmesini ve kullanılmasını gerektiriyor. Bu tablo su kaynaklarımızın rasyonel yönetimini ve verimli kullanımını zorunlu kılıyor. Ülkemizin su kaynaklarının korunması, yönetilmesi, geliştirilmesi ve gelecek nesillere eksiksiz aktarılmasına dönük projeler üretiyoruz” dedi.

MODERN SULAMA PROJELERİ GELİŞTİRİYORUZ

2021 yılının, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Su ve Sulamada Hamle Yılı ilan edildiğini hatırlatan Yıldız “2021 yılı, sulama yatırımlarımızda hamle yılı olacak. Bu kapsamda Bölgesel Kalkınma Projeleri olan GAP, KOP, DAP ve DOKAP başta olmak üzere özellikle sulama yatırımlarımızı hızlandırarak verimli topraklarımızın bereketine bereket katmak için çalışıyoruz. DSİ olarak modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz” dedi.

BATMAN’DA SULAMA SEZONU 26 NİSAN’DA BAŞLADI

Batman’da 26 Nisan 2021 tarihinde başlayan 2021 yılı sulama sezonunda toplam 141 bin 840 dekar tarım arazisinin sulanacağını açıklayan Yıldız “Sulu tarım ile birlikte 2021yılı birim fiyatlarıyla ülkemiz ekonomisine 120 Milyon TL katkı sağlanacaktır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?