GÜNDEM

DSİ, vahim durumu açıkladı; “630 milyon TL’lik gelir...”

Devlet Su İşleri ( DSİ) Batman 103. Şube Müdürü Eşref İnal, kanal ve barajlarda çalınan demir ve aksamlarla Batman Ekonomisinin yaklaşık 630 Milyon TL zarara uğratıldığını belirtti.

DSİ, vahim durumu açıkladı; “630 milyon TL’lik gelir...”
06-10-2023 16:20
06-10-2023 16:22
BATMAN
Google News

Şube Müdürü İnal, basın toplantısı ile DSİ’nin çalışmalarını anlattı. Kurum olarak büyük çaplı çalışmalara imza attıklarını ifade eden İnal “Hırsızlık vakaları nedeniyle sulamayı yapamıyoruz. Acıdır ki bu da en büyük zararı Batman ekonomisine veriyor. Toplum olarak sulama kanallarındaki hırsızlık vakalarının önüne geçmeliyiz” dedi.

“TOPLUMDAN DESTEK BEKLİYORUZ”

Sulama sistemine büyük önem vermelerine rağmen hırsızlık vakaları nedeniyle ciddi sorunlar yaşadıklarına da dikkat çeken İnal “En büyük sorunumuz ise sulama kanallarında kurduğumuz sulama sisteminin hırsızlar tarafından yok edilmesidir. Sistem bozulunca sulamayı yapamıyoruz. Bu da tarımdan elde edilecek yaklaşık 630 Milyon TL’nin Batman ekonomisine girmemesine neden oluyor. Toplumdan isteğimiz bu vakaları normal görmemeleri ve ayıplamalarıdır. Biz yasal yollara başvuruyoruz ama toplum olarak da bir tepki vermemiz gerekiyor” dedi.

(Adnan Ayaz/Batman Sonsöz Gazetesi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete