GÜNDEM

DSİ'DEN ÖNEMLİ UYARI!

DSİ'DEN ÖNEMLİ UYARI!

DSİ'DEN ÖNEMLİ UYARI!
01-08-2014 20:54
Google News

DSİ 10. Bölge Müdürlüğü, kuraklığın etkisini azaltmak, tasarruflu su kullanımını gerçekleştirmek, muhtemel boğulma olaylarına karşı gerekli tedbirlerin alınması için çiftçilere uyarılarda bulundu.

DSİ Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü, "2014 Yılı Sulama Sezonu Hazırlıkları ve Uyarılar" hakkında duyuru yaptı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Bölge Müdürü Yunus Algın, yaptıkları uyarılara rağmen serinlemek veya yüzmek amacıyla sulama tesislerine girildiğini belirterek, “Havaların ısınmasıyla birlikte tespit edilen bu husus can güvenliği açısından risk oluşturmaktadır. Üzücü olayların yaşanmaması için vatandaşlarımızın basın-yayın aracılığıyla bir kez daha bilgilendirilmesine karar verilmiştir. Bölge Müdürlüğümüzce 2014 yılı sulama mevsiminde, kuraklığın etkisini azaltmak, tasarruflu su kullanımını gerçekleştirmek, muhtemel boğulma olaylarına karşı gerekli tedbirlerin alınmasını ve diğer işletme hizmetlerinin arzu edilen seviyeye çıkarılmasını sağlamak amacıyla aşağıdaki belirtilen tedbirlerin çiftçiler ve su kullanıcı örgütleri tarafından titizlikle uygulanması ve takip edilmesi gerekmektedir.” dedi.

2014 yılı sulama sezonunun başladığını söyleyen Algın, sorunların yaşanmaması ve çiftçilerin mağdur olmaması için şu uyarılarda bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete