EĞİTİM

DÜNYA’DA KONTROLLÜ HİPOTERMİ FARKI!

Özel Batman Dünya Hastanesi’nde Kontrollü Hipotermi cihazı kullanılmaya başlandı.

DÜNYA’DA KONTROLLÜ HİPOTERMİ FARKI!
10-04-2015 22:35
Google News

Yeni alınan cihaz ve yönteme dair bilgi veren Uzm. Dr. M. Fatih Çetin, kalbi duran hastaların tedavisinde en önemli noktanın, zamanında yapılan müdahale olduğunu söyledi.

Çetin, açıklamasında “Beyin hücrelerinde 3–4 dakika gibi kısa bir surede geri dönüşümü olmayan hasarlar oluşur. Müdahale süreçlerinin ardından sıra iyi bir yoğun bakım yönetimine gelir. Böyle durumlarda nedene yönelik yapılan işlemlerin yanı sıra (koroner anjiyografi, bilgisayarlı tomografi, beyin MR gibi görüntüleme yöntemleri) beyin hasarını durdurmaya yönelik serebral koruyucu tedbirler uygulanır. Amaç vücut metabolizmasını yavaşlatıp beynin oksijen sunum ve kullanma dengesini beynin lehine çevirmeye çalışmaktır. Bunun için hasta derin bir şekilde uyutulur ve belli vücut sıcaklıklarına kadar soğutulur, solunumsal, kardiyak ve metabolik destekler verilir. Hedef hastaları yaşama daha çabuk ve daha az nörolojik hasarla kazandırmaktır” dedi.

BAŞARILI SONUÇLAR ALINACAK

Özel Dünya Hastanesi’nde bu işlemlerin, gelişmiş yöntemlerle yapıldığı bilgisini veren Uzm. Dr. Çetin “Kalp durması olgularında sonuçlar istenildiği kadar yüz güldürücü olmasa da teknolojik gelişmelerin hastaların hizmetine sunulması ile daha başarılı sonuçlar alınacaktır. Bu amaçla kliniğimizde yaptığımız birçok yeniliğe ek olarak, soğutma işlemini daha modern yöntemlerle yapabilmek için kontrollü hipotermi cihazını hastalarımızın hizmetine sunduk” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete