EĞİTİM

DÜNYA’DA “UYKU LABORATUARI” AÇILDI

DÜNYA’DA “UYKU LABORATUARI” AÇILDI

DÜNYA’DA “UYKU LABORATUARI” AÇILDI
12-11-2014 19:05
Google News

Batman’da ilk olma özelliğini taşıyan ve uykuda solunum bozuklukları ile ilgili hastalıkların teşhis ve tedavisinde kullanılan “uyku laboratuarı” Dünya Hastanesi’nde hizmet vermeye başladı.

Son teknolojiye sahip yazılım ve donanımı olan cihazların kullanıldığı ünitede üç yatak bulunuyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr Hüseyin Beyazıt, düzenlenen toplantıda hizmete açılan uyku laboratuarı konusunda bilgi verdi. Laboratuar hakkında bilgi veren Dr. Beyazıt, hastaların hemen hemen bütün ihtiyaçları düşünülerek tasarlanan ünitede, uyku problemleri olan hastaların incelenerek teşhis ve tedavi süreçlerinin yürütüldüğünü söyledi.

UYKU APNESİ OLABİLİR

Apne belirtileri, teşhis ve tedavi süreçleri hakkında bilgi veren Dr. Beyazıt, uykuda horlama, nefes alamama, boğulur gibi olup uyanma, gün içinde uyuklama gibi yakınmaları olan kişilerde uyku apnesi olabileceğini ifade etti. Uyku laboratuarının Polisomnografi çekimi için ayrılmış olan odalarının, yatak odası özelliğinde olduğuna vurgu yapan Dr. Beyazıt “Yatak odaları uyku bozukluklarının profesyonel olarak teşhisine ve tedavisine imkân verecek yeterlilikte olmalıdır. Gece ve gündüz tetkikler için elverişli olmalıdır. Havalandırma olmalıdır.  Işık ve ses kontrolü olmalıdır” dedi. Dr. Beyazıt, uyku odalarının tanıtımının ardından Polisomnografi çekimi sırasında kayıt ve izleme için kullanılan Monitorizasyon Odası’nı tanıttı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete