GÜNDEM

DÜNYA’DA YENİDEN AYAĞA KALKTI

DÜNYA’DA YENİDEN AYAĞA KALKTI

DÜNYA’DA YENİDEN AYAĞA KALKTI
24-12-2014 16:36
Google News

Tiroid bezlerinden kaynaklı omurga tümörü nedeni ile bir aydır yürüyemeyen 75 yaşındaki Bedriye Kito, Özel Batman Dünya Hastanesinde yapılan başarılı operasyon ile yeniden yürümeye başladı.

AMELİYATTAN 1 GÜN SONRA YÜRÜMEYE BAŞLADI

Tedavi sürecine ilişkin açıklama yapan Doç. Dr. M. Bülent Önal “Hastamız bize tiroit bezi kanser metastazı ile başvurdu. Dış merkezde biyopsi alınarak ışın tedavisi verilmiş ancak ameliyat olamayacağı söylenmiş. Bir aydır hiç yürüyememiş. Her iki bacağında kısmi felç oluşmuş ve idrar ve gayta tutamama şikâyeti varmış. İleri yaş ve ek kronik hastalıkları olması nedeniyle cerrahiden kaçınılmış, ameliyatı sırasında ancak biyopsi alınabilen oldukça kanamalı bir metastazı olan hasta ve yakınlarına riskleri anlatılarak operasyon planlandı. Hastanemiz anestezi bölümü doktorları sayesinde riskli, yaşlı hastaları başarı ile opere edebilmekteyiz. Omurilik bölgesinde özellikle torakal bölge (sırt) omurilik tümörleri oldukça risklidir. Cerrahi işlem sırasında hastamızın sırt altındaki tüm sinirlerini ve bacaklarını EMG ile takip edebilen noromonitorizasyon sistemi yardımı ile mikrocerrahi teknik kullanılarak, önde akciğere kadar ilerlemiş dev-kanamalı kitleyi total olarak çıkardık ve stabilitesini sağlamak amaçlı sırt bölgesine halk arasında platin denilen vidalama işlemini başarı ile tamamladık. Hastamız ameliyat sonrası 1. gün destekli olarak yürümeye başladı. Artık onkoloji takibine devam edebilecektir” dedi.

DÜNYA STANDARTLARINDAYIZ

Özel Batman Dünya Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Doktorları M. Bülent Önal ve Hakan Yakupoğlu, Batman’da tümör cerrahisi (beyin ve omurilik) alanında dünya standartlarında teknik donanımla nöronavigasyon, mikrocerrahi, nöromonitörizasyon gibi birçok ileri teknikle, çok zorlu ameliyatları yapabildiklerini ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete