TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Dünyaca ünlü seslerden ilahi dinletisi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İletişim Topluluğu tarafından hazırlanan "Dünyaca Ünlü Seslerden İlahi Esintiler" etkinliği yapıldı.

Dünyaca ünlü seslerden ilahi dinletisi
25-10-2023 14:00
25-10-2023 10:43
BATMAN
Google News

GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlik Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Dünya 1'incisi olan Mehmet Bilir’in Kur'an tilavetiyle başladı. Programda, Ezanı Güzel Okuma Dünya 1'incisi Muhsin Kara ile Ezanı Güzel Okuma Türkiye 1'incisi Mustafa Alphayta yer aldı. Dinletide, Kur'an-ı Kerim, ilahi, kasideler ve ezan okundu.

GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Hasırcı, salgın ve depremden sonrasında, yeni eğitim-öğretim yılına güzel başlamak amacıyla bu programı düzenlediklerini ifade ederek, konuşmasında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı. Kur'an-ı Kerim'i güzel okumanın önemine işaret eden Prof. Dr. Hasırcı, "Kur'an-ı Kerim içerik olarak gökyüzünün yıldızlarla süslendiğinden, insanın en güzel şekilde yaratıldığından, güzel amelden bahseder. Bununla birlikte Kur'an'ı Kerim'i güzel okumak da önemlidir. Peygamberimiz 'Kur'an'ı sesinizle güzelleştiriniz' der. En güzel isimler Allah'ın isimleridir, en çok sevilen Allah ve onun güzel Resulüdür. En güzel sözler ve metinler Kuran'dadır" dedi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete