GÜNDEM

DÜNYANIN EN GÜZEL MÜZESİ BATMAN'DA YAPILACAK

Uluslararası Sanatçı Ahmet Güneştekin, memleketi Batman’da kendi adına yapılacak müzenin görsellerini paylaştı. Görüntüler sosyal medyada heyecan uyandırdı.

DÜNYANIN EN GÜZEL MÜZESİ BATMAN'DA YAPILACAK
17-08-2020 18:18
Google News

 

Batman’da Uluslararası Sanatçı Ahmet Güneştekin’in adını taşıyacak olan müzenin projesi hazırlandı. Müzenin görüntüleri, sosyal medyada heyecan uyandırdı.
Batman’da Dicle Nehri kenarına yapılması planlanan ve Uluslararası Sanatçı Ahmet Güneştekin’in adını taşıyacak olan Sanat Müzesi’nin projesi, dünyaca ünlü mimar Emre Arolat tarafından çizildi. Sanatçı Güneştekin, müze projesini sosyal medya hesabından paylaştı. Proje, ihtişamı ile heyecan uyandırdı.  

1 MİLYON 700 BİN METREKARE ALANDA YAPILACAK
Güneştekin, ‪Mimari Tasarımını Emre Arolat ve Sanat Danışmanlığını Murat Pilevneli’nin yaptığı Güneştekin Art Refinery Batman Müzesinin, 1 Milyon 700 Bin metrekarelik alanda, 600 Bin metrekare açık sergi alanı ve 25 Bin metrekare kapalı sergi alanından oluşacağını belirterek, “Sanatı, kültür ve medeniyetin doğduğu yerde inşa ediyoruz. Güneştekin Art Refinery, dünyanın en önemli müzelerinden biri olarak tasarlandı” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete