Dünyanın En Küçük Spor Otomobili, Autozam AZ-1 ile Tanışın

1992 yılında Japonya'da üretimi başlayan "Dünyanın En Küçük Spor Otomobili" unvanına sahip AZ-1'i koleksiyonuna katan Amerikalı koleksiyoncu, aracını meraklıları için tanıttı.

Dünyanın En Küçük Spor Otomobili, Autozam AZ-1 ile Tanışın
25-06-2018 17:51
Google News

1992 yılında Mazda ve Suzuki’nin ortak girişim projesi olan Autozam; AZ-1 isimli aracı ile Kei tarzının en başarılı örneklerinden birini sundu. Araç, şimdilerde başarılı bir koleksiyon parçası olarak değerlendirilse de dönem itibariyle Kei tarzı arabalar için dahi fazla küçük bulunan AZ-1'in üretimi, 3 yıllık macerasının ardından durduruldu. 3 yıllık macerasında 4.500 civarı bir üretim hacmine sahip olan AZ-1, bugün koleksiyoncuların garajında istediği araçların başında geliyor.

"Dünyanın

 

Aracı özel yapan bir başka detay ise 140 km’lik maksimum hızı, 720 kiloluk ağırlığı ve üç silindirli, turbo beslemeli 1.3 litrelik motoruyla bu küçük canavar; tarihin en küçük martı kapılı spor otomobili olarak biliniyor.

Tasarım açısından Ferrari Testa Rossa, Toyota MR2 ve Ford RS200 gibi iddialı arabaların birleştirilmiş ve ufaltılmış versiyonuna benzeyen araç, şanslı bir koleksiyoncu tarafından alınabildi. Aracı almak için türlü masraflara giren koleksiyoncu, an itibariyle AZ-1 sahibi olmanın keyfini sonuna kadar yaşıyor. Tutmayın küçük AZ-1’i...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete