GÜNDEM

DÜNYANIN EN UCUZ SUYU BATMAN'DA

DÜNYANIN EN UCUZ SUYU BATMAN'DA

DÜNYANIN EN UCUZ SUYU BATMAN'DA
30-12-2014 17:39
Google News

Batman Belediyesi tarafından vatandaşlara ulaştırılan suyun 1 metreküpünün (ton) 1.2 Tl'ye satıldığı belirtildi.

Belediye Eş Başkan Yardımcısı M. Ali Nasıroğlu, bölge illeri başta olmak üzere, Türkiye ve hatta dünyada en ucuz suyun Batman’da olduğunu ifade etti. Batman’a komşu iller Siirt ve Mardin'de coğrafik yapı nedeniyle suyun halka rahat ulaştırıldığını, Batman’da ise motopomplarla suyun dağıtıldığını belirten Nasıroğlu “çevre illerde suyun elektrik enerjisi olmadan dağıtılması maliyeti düşürmektedir. Buna rağmen yakın illerde bile suyun ton başına fiyatı ortalama 1.35 Tl'dir” dedi.

SU POMPALARINA YILDA 11 MİLYON TL PARA HARCANIYOR

Suyun kent merkezine sağlıklı bir şekilde ulaştırılması ve dağıtılması için su kuyularındaki motopompların elektriğine yıllık ortalama 11 Milyon Tl ödeme yaptıklarını belirten Nasıroğlu “Suyumuz sağlıklı olmasına rağmen vatandaşlara ulaştırılması hem zor, hem de külfetli. Bu nedenle muhakkak suyumuza sahip çıkmalı ve ciddi tasarruf etmeliyiz” dedi.

BATMAN’IN SUYU TEMİZ ÇIKTI

Belediye tarafından İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne her ay düzenli olarak gönderilen su numunesinde, suyun temiz ve kullanılabilir olduğu belirtildi. Numunelerin kontrol edildiğini ve raporlarda da olumsuz bir durumun olmadığını belirten Belediye Eş Başkan Yardımcısı M. Ali Nasıroğlu “kontrol izleme sonuçlarında suyumuzun temiz ve uygunluğu rapor edilmektedir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete