SİYASET

“DÜNYANIN HER YERİNDE AYNI SIKINTILAR YAŞANIYOR”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Batman’a geldi.

“DÜNYANIN HER YERİNDE AYNI SIKINTILAR YAŞANIYOR”
20-06-2016 02:03
Google News

Tarifeli uçakla Batman’a gelen Bakan Albayrak, havalimanında Vali Ahmet Deniz, AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar ve kurum müdürleri tarafından karşılandı. Batman’a yeni atanan Vali Ahmet Deniz’le Hükümet Konağı’nda bir araya gelerek tebriklerini ileten Albayrak, daha sonra AK Parti il binasına geçerek partililerle buluştu. Son bir yıldır Türkiye’nin sıkıntılı günlerden geçtiğini belirten Albayrak “Allah’ımıza hamdolsun ki 78 milyon millet olarak birlik beraberliğimiz çok kuvvetli. Tabi Batman’ın dik duruşunu takdir etmek gerekiyor. Bizim siyasi hareketimizi sembolize eden bir dik duruş var. AK Parti olarak terörle mücadele konusunda hiçbir konuya taviz vermeyeceğiz. Sizleri huzuru ve refahı noktasında dışarıdaki birilerinin maşası olmuş, taşeronu olmuş bu örgüt kökünü kazıma noktasında zerre taviz vermeyeceğiz” dedi.

BAKAN ALBAYRAK, PETROL İŞÇİLERİYLE İFTAR AÇTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Batman’da, TP üretim sahalarını inceledi.

Yaptığı incelemelerin ardından petrol işçileri ile üretim sahasında iftarını açan Bakan Albayrak, petrol kenti Batman’ın, kendileri için önemli bir şehir olduğunu kaydetti. Vali Ahmet Deniz, TP Genel Müdürü Besim Şişman, TP Bölge Müdürü Gökhan Akın, AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi ve TPAO çalışanlarının katıldığı iftar programında konuşan Bakan Albayrak “Türkiye Petrolleri denince akla ilk Batman-Raman geliyor. Türkiye’de ilk 1948’deki keşifle başlayan bir yolculuk kurumsallaşma ile beraber Türkiye için önem ifade eden bir yer oldu. Burası Enerji Bakanlığımız Enerji Bakanlığımız üzerinde Türkiye Petrolleri ve petrol aramacılığı servis hizmetler noktasında önemli bir bölge. Tabi kamu için devlet için bizim için ne kadar önemli ise Batman şehir için de o kadar önemli. İstihdamı ile sosyal anlamda, kültürel anlamda bugüne kadar tarihsel destekleri ile kurumsal olarak da çok önemli bir yer. Türkiye’nin içinden geçtiği hassas iklim hesabı ile kurum olarak da bölgeye eskisinden çok daha fazla güçle yaklaşacağız, şehre ve bölgeye çok daha büyük katkıda bulunacağız” dedi.

BU OLAYLAR DÜNYANIN HER YERİNDE YAŞANIYOR

Türkiye’de yaşanan sıkıntılı sürecin, dünyanın her yerinde yaşandığını söyleyen Bakan Albayrak “Şimdi tabi Türkiye böyle bir süreçten geçerken Dünya geçmiyor mu? Bu sorun Türkiye’nin sorunu mu sadece görüyorsunuz dimi dün daha İngiltere’de bir kadın milletvekillini öldürdüler. Paris’te olağan üstü hal var. Futbol organizasyonu var. Her gün yeni bir terör örgütü alfabede harf kalmadı. Dünya’da hiç kimse kendini güven içinde his etmediği bir durumla karşı karşıyayız. Biz Türkiye olarak her zamankinden daha fazla bir yük üstlendik. Bunu aşacak tek reçete birlik ve beraberliktir. Çok daha iyi işler yapmak için canla başla çalışacağız” dedi. Bakan Albayrak, AK Parti İl Binasından sonra TP Petrol Sahalarına geçerek incelemelerde bulundu. Üretim sahalarında işçilerle birlikte iftarını açan Albayrak, iftar programından sonra Batman’dan ayrıldı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete