HALKIN SESİ

DURAĞIMIZ RAMAN MAHALLESİ

Tam 13 haftadır “Mahallenin Muhtarları” köşemiz için kentteki tüm mahalleleri ziyaret ederek muhtarla görüşmekteyim.

DURAĞIMIZ RAMAN MAHALLESİ
10-04-2015 19:02
Google News

Hem siyasetçiler, hem kurumlar, hem idareciler tarafından ihmal edilen bütün mahallelere, uzak-yakın demeden, ziyaretler gerçekleştirmekteyim.

Bugüne kadar 13 mahalleyi gezdim. Gittiğim yerlerde mahalle muhtarlarıyla görüşerek semtlerin sorunlarını kaleme alıyorum.

Görüşmelerimizde kurum yetkililerine, idarecilere, siyasetçilere ve bürokratlara göndermeler yapıyor, sorunların çözümünü kolaylaştırmak istiyoruz.

Muhtarlarımızın sesini, ulaşması gereken yerlere ulaştırıyor, ihmal edilen bütün mahallelerimizden fotoğraflar yayınlayarak mevcut durumu gözler önüne seriyoruz.

Bu haftaki durağımız Raman Mahallesi...

Mahallede 3 dönemdir muhtarlık yapan Selahattin Acar, 500 hane, 4 bin nüfuslu Raman Mahallesi hakkında bilgi veriyor bize.

KİLİT TAŞLARI YAPILDI AMA ELEKTRİKLAMBALARIMIZ BOZUK

Mahallede yol sorununun, hemen hemen bittiğini söyleyen Acar, sokak lambalarının bozuk olduğunu söyleyerek DEDAŞ yetkililerine seslendi. Akşam saatlerinde karanlığa gömüldüklerini söyleyen Acar “Mahallemizde daha önceden yol sorunu vardı. Ancak bütün sokaklar kilit parke taşı ile döşendi. Ancak sokak lambalarımız henüz yenilenmedi. Akşam olunca karanlığa gömülüyoruz. Yetkililere bu konuda çağrı yapıyoruz, sokak lambalarımız tadilata alınsın” dedi.

TAZİYE EVİ İÇİN ARAZİ ALDIK

4 bin nüfuslu mahallenin taziye evi yokmuş bugüne kadar. Taziye evi içi arsa satın aldıklarını söyleyen Mahalle Muhtarı Selahattin Acar “Taziye evimiz yoktu. Bu, büyük bir sıkıntıydı. Ancak arsa satın aldık. Yakında, mahallemizin ihtiyacını karşılayacak bir taziye evi için çalışmalarımız başlayacak” dedi.

MAHALLEMİZE DOĞALGAZ GELECEK

Sohbetimiz sırasında mahalleliye seslenen Acar, doğalgazın bu sene bağlanacağının müjdesini veriyor. Çalışmaların hızlandırılmasını isteyen Acar “Sibadaş yetkilileri ile görüştük. Mahallemizde artık kömürden kaynaklı kirlilik sorunu yaşanmayacak. Mahallemize doğalgaz bağlanacak. Doğalgaz çalışmaları ile birlikte mahallelinin, rahat bir nefes alacağına inanıyorum” dedi.

SOSYAL ALANLAR OLUŞTURULSUN

Mahalle Muhtarı Selahattin Acar, tüm mahallelerde hissedilen bir eksikliği de dile getiriyor sohbetimiz sırasında. Kentin tüm mahallelerine sosyal alanlar oluşturulması gerektiğini açıklayan Acar “Mahallemizde ve diğer bütün mahallelerde sosyal alanlar oluşturulmalı. Hem gençler, hem çocuklar için tesisler yapılmalı. Böylece çocuklarımızın farklı arayışlar içine girmesi önlenmelidir” diyor.

RAMAN, NASIL BİR MAHALLE?

500 hane, 4 bin nüfuslu Raman Mahallesinin nasıl bir mahalle olduğunu soruyoruz muhtarımıza. Yardımlaşma duygusunun üst seviyede olduğunu açıklayan Mahalle Muhtarı Acar “Komşuluk bağlarımız yüksektir. Ayrıca temiz bir mahalledir. Mahalle halkı, birbiriyle dayanışma içerisindedir” bilgisini veriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete