YAŞAM

Duvara yeni Modeli Geldi

TP-Link, Mesh ev WiFi sistemi olan Deco ailesine farklı, yepyeni bir model ekledi. Elektrik hattı olmayan yerlere de (PoE desteği) monte edilebilen Deco X50-PoE, tavan, duvar ya da masa üstü gibi farklı yerlere kurulabiliyor.

Duvara yeni Modeli Geldi
19-04-2023 14:01
19-04-2023 14:02
Google News

19 Nisan 2023 –Evlerdeki WiFi sorunları için en kesin çözüm olan Mesh WiFi sistemlerinde Deco ailesiyle kullanıcılara bol seçenek sunanTP-Link®,şimdi de tasarımı, esnek kurulum olanağı ve PoE (Powerover Ethernet – Ethernet üzerinden güç) desteğiyle farklılaşan yepyeni bir modeli satışa sundu. Deco X50-PoE modeli, elektrik hattı olmayan yerlere de kurulabiliyor. Üstelik tavana ya da duvara monte edilebiliyor, kullanıcılara kurulum açısından esneklik sağlıyor.

Disk tasarımında ve beyaz kasasıyla şık bir görünüme sahip olan Deco X50-PoE, elektrik hattı gerektirmeden, gücü Ethernet üzerinden alarak çalışabilen bir sistem. Bu sayede elektrik prizi olmayan her yere kurulabilen ürün ile evlerde WiFi sinyalleri her yere daha rahat taşınabiliyor. Sadece masa üstü kullanıma uygun Mesh sistemlerden farklı olarak tavana ya da duvara da monte edilebilmesi avantaj sağlıyor. Bu sayede örneğin katlı evlerde üst kata WiFi sinyallerini aktarmak için merdiven alanına bir Mesh birimi koymak gerektiğinde Deco X50-PoE en uygun ürün haline geliyor. Hem elektrik gerektirmemesi hem de duvara monte edilebilmesi sayesinde merdivenlerin olduğu alanaDeco birimi rahatlıkla monte ediliyor. Elektrikçi çağırmadan, kablo döşemeden, alt katla üst kat arasında WiFi bağlantısı sağlanmış oluyor.

Güçlü ve Güvenli WiFi Ağı

Diğer Deco Mesh sistemleri gibi evlerde kesintisiz ve güçlü bir Mesh ağı kurmayı sağlayan Deco X50-PoE, son derece güçlü teknik özelliklere sahip. WiFi 6 teknolojili olan ürün, bu teknolojinin getirdiği yüksek hız, aynı anda daha çok cihaza destek, daha geniş kapsama alanı ve daha net, parazitsiz bir WiFi ağı oluşturma özelliklerini sunuyor. Çift bant desteğiyle toplamda 3000 Mbps’ye (5 GHz bandında 2402 Mbps, 2.4 GHz bandında 574 Mbps) varan kablosuz hızlara erişebiliyor. İdeal koşullarda üç birimden oluşan Deco X50-PoE 600 m2’ye kadar bir alanda WiFi ağı oluşturabiliyor. 150 cihaza kadar destek sağlayan bu güçlü Deco, tüm bu özellikleriyle evlerdeki WiFi sorunlarını rahatlıkla çözüyor; çok güçlü, performansı yüksek bir WiFi ağı oluşturuyor.  

Kablosuz bağlantıda bu denli yüksek hızlara sahip olan ürün, kablolu bağlantıda da Gigabit hız sağlıyor. Her birimin üzerinde biri 2.5 gigabit olmak üzere iki adet gigabit Ethernet girişi yer alıyor. Bu sayede kablo ile ağa dahil olan oyun konsolu, TV, PC gibi cihazlar da yüksek hızlarda bağlantı yapıyor ve oyun, film gibi uygulamaların keyfi çok daha iyi çıkarılabiliyor.

Aynı ağ adı ve şifre ile evde kesintisiz bir şekilde dolaşmayı sağlayan Deco Mesh sistemleri, birbirleriyle uyumlu. Farklı model bir Deco ile Mesh ağı oluşturan biri, ağını genişletmek istediğinde Deco X50-PoE modelini kullanabiliyor. Aynı zamanda geriye dönük de uyumlu olan X50-PoE modeli, WiFi 6 öncesi teknolojilere sahip ağ cihazlarıyla birlikte de kullanılabiliyor.

Yapay zeka destekli bir Mesh teknolojisi (AI-Driven Mesh) sayesinde çok daha verimli ve her eve uygun bir Mesh ağı oluşturan yeni Deco, aynı zamanda güvenli bir ağ kuruyor. TP-Link’in çok gelişmiş güvenlik özelliklerine sahip HomeShield güvenlik paketiyle gelen ürün ile ev ağı ve bağlı olan tüm cihazlar korunuyor. Çocukların internette güvenliği için de son derece güçlü özellikler sunuyor.

Tavana ya da duvara kurulmak istendiğinde montajı son derece kolay olan Deco X50-PoE, Android ve iOS destekli Deco uygulaması üzerinden kolayca kuruluyor ve tüm denetimler bu uygulamadan yapılabiliyor.

Amazon Alexa ve Google Asistan desteğiyle ses ile de kontrol edilebilen Deco X50-PoE’nin üç birimden oluşan paketinin tavsiye edilen satış fiyatı 6,699 TL (KDV dahil). (Haber Merkezi)

Ayrıntılı bilgi için:https://www.tp-link.com/tr/home-networking/deco/deco-x50-poe/

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete