GÜNDEM

E-REÇETE OPERASYONU: 19 GÖZALTI

Batman Emniyet Müdürlüğü ekiplerince doktorlar adına sahte reçete oluşturarak ilaç ve reçete yolsuzluğu yaptıkları iddia kişilere karşı operasyon yapıldı.

E-REÇETE OPERASYONU: 19 GÖZALTI
04-06-2014 23:16
Google News

Şüpheli sıfatıyla gözaltına alınan 19 kişi ifadeleri alındıktan sonra adli mercilere sevk edildi.

İl merkezi ve ilçelerde bazı art niyetli kişi veya kişilerin doktorlar adına sahte reçeteler oluşturarak “İlaç ve Reçete Yolsuzluğu” yaptıkları ve kamuyu zarara uğratarak haksız kazanç elde ettiklerine yönelik ihbar, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerini harekete geçirdi.

Olayla ilgili yapılan soruşturmada, doktorların hastane ve reçete işlemlerinde kullandıkları programlar üzerinden, şahısların bilgisi olmaksızın üçüncü şahıslar tarafından adına reçete yazılarak gerçekleştiği, usulsüz olarak yazılan e-reçetelerin çoğunlukla eczaneler aracılığıyla ilgili kuruma fatura edildiği anlaşıldı. Olaylarla ilgili 23 ayrı soruşturma dosyası üzerinden 33 adet sahte reçete düzenlendiği tespit edilirken, olay ile ilgili 19 şahıs gözaltına alındı. Operasyonlarla ilgili yapılan açıklamada “birçok doktorun ve vatandaşın mağdur oldukları tespit edilmiştir. Kişilerin mağduriyetinin giderilmesi ve kamu zararının engellenmesi için çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete