SAĞLIK

“ECZACILARA GÜVENİN”

44. Bölge Batman Siirt Muş Eczacı Odası Başkanı Adnan Bayhan, 14 Mayıs Eczacılar Günü nedeniyle eczacıları ziyaret etti.

 “ECZACILARA GÜVENİN”
12-05-2021 18:21
Google News

Bayhan, "Eczacılık tarihini, insanlık tarihinden ayıramayız. Bizler, Anadolu’nun yetiştirdiği Lokman Hekim’in, Dioscorides’in, Galen’in, Hipokrat’ın ayak izlerini takip ediyoruz. Kadim bir mesleğin mensupları, halk sağlığının savunucularıyız. COVID-19’un tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde meslek hastalığı olması adına gerekli yasal düzenlemeler yapılmalı ve illiyet bağı aramaktan  vazgeçilmelidir. Zor günlerden geçiyoruz. Dileriz bir an evvel geçer bu günler. Sağlıklı günler hayaliyle ve  umutla tüm eczacı meslektaşlarımızın 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü kutluyor ve hastalarımıza sesleniyoruz: Sağlığınız için hekiminize, eczacınıza, sağlık çalışanlarına güvenin" dedi.

Eczacılar Odası, 14 Mayıs Eczacılık Günü kapsamında ilimizde pandemi nedeni ile gecesini gündüzüne katarak yoğun mesai harcayan  kontrol noktalarında görev yapan emniyet mensuplarına dezanfektan ve maske dağıttı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?