SİYASET

Edoğan’ın Batman mitinginden notlar;

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin mitingine katılmak üzere Batman’a geldi.

28-03-2024 00:15
27-03-2024 19:56
Google News

Valilik Kavşağında Batmanlılara seslenen Erdoğan “Sadece Batman değil, İstanbul, Ankara, Mersin başta olmak üzere diğer illerimizdeki vatandaşlarımız da bunlara artık yeter diyecektir” dedi.

Miting alanındakilere seslenen Erdoğan “Batmanlı, İstanbul'u arayacak. İstanbul'daki kardeşlerine, hemşerilerine oyların Murat Kurum'a, Ankara’da oyların da Turgut Altınok’a verilmesini isteyecek. Kırılan varsa gönlünü alacağız, kızan varsa teskin edeceğiz, yanlış anlaşılma varsa düzelteceğiz. Hiçbir iddiası, hiçbir projesi ve kazanma ihtimali olmayanlara oy vererek, oylarını ziyan etmemeleri gerektiğini anlatacağız” dedi.

EKONOMİ PROGRAMININ OLUMLU YANSIMALARINI DAHA NET GÖRECEĞİZ

Ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan “Ekonomide gerçekten yetkin isimlerden oluşan güçlü bir kadro kurduk. Batman'ın bir evladı olan Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'e bu konuda tam itimadım var. İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren uyguladığımız ekonomi programının olumlu yansımalarını daha net göreceğiz” dedi.

EMEKLİLERİNİN SIKINTILARININ FARKINDAYIZ

Emeklilerin sorunlarının farkında olduklarını belirten Erdoğan “Tüm emeklilere bir defaya mahsus 5'er bin liralık ödeme yaptık. Yılın ilk 6 ayı için maaşlara yüzde 50 oranında yani enflasyonun üstünde zam yaptık. İlk defa bizim getirdiğimiz bayram ikramiyelerinde yüzde 50 artışa gittik. Ramazan bayramı ikramiyesini 2 Nisan itibariyle hesaplara yatırıyoruz” dedi.

TOPLAM 87 MİLYAR LİRALIK DOĞRUDAN DOĞAL GAZ DESTEĞİ VERİLDİ

Kamu bankalarıyla görüşerek banka promosyonlarının da güncellenmesini sağladıklarına dikkat çeken Erdoğan “Kamu bankalarımız, emeklilerimize 8 bin lira ile 12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacak” dedi.

BATMAN'A 21 YILDA 91 MİLYAR LİRA KAMU YATIRIMI YAPILDI

Batman'a son 21 yılda 91 milyar lira kamu yatırımı yaptıkları bilgisini veren Erdoğan, 4 bin 920 yeni derslik inşa ettiklerini, kentte üniversiteyi faaliyete geçirdiklerini söyledi. 2 bin 554 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları açtıklarını, 39 spor tesisiyle 15 bin kişilik Batman Stadyumu'nu yaptıklarını, şehirdeki ihtiyaç sahiplerine 9 milyar liralık kaynak aktardıklarını anlatan Erdoğan, 810 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi başta olmak üzere toplam 1220 yataklı 8 hastane dahil 43 sağlık tesisinin yapımını tamamlayıp hizmete açtıklarını bildirdi.

Erdoğan, 500 yataklı Batman Devlet Hastanesi ile 2 tesisin inşasının sürdüğünü ifade eden Erdoğan, TOKİ aracılığıyla 6 bin 352 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettiklerini, riskli yapı olarak belirlenen 10 bin 720 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

BATMANLI ÇİFTÇİLERE 13 MİLYAR LİRA TARIMSAL HİBE DESTEĞİ

Erdoğan, Batman'daki 3 millet bahçesi projesinden birinin bittiğini, birinin yapımı, diğerinin de projesinin devam ettiğini belirterek, Batman'da bölünmüş yol uzunluğunu 13 kilometreden 163 kilometreye çıkardıklarını, Batman-Hasankeyf yolunda Hasankeyf 1 ve 2 köprüsü ve Hasankeyf Tüneli ile yolun 30 kilometrelik kesimini bölünmüş yol olarak tamamladıklarını bildirdi. Yolun kalan 9 kilometrelik kesimini de bu yıl bitirdiklerini kaydeden Erdoğan, Batman-Diyarbakır yolu, Diktepe geçişi, Kozluk-Ayrım-Baykan 11'inci Bölge Hududu Yolu, Gercüş Kırkat Göleti yollarında çalışmaların sürdüğünü söyledi. Batman Havalimanı'nın terminal binasını yaparak yolcu trafiğini yıllık 2 milyon kişiye çıkardıklarına işaret eden Erdoğan, gövde uzunluğu bakımından dünyanın en büyük barajı olan Ilısu Profesör Doktor Veysel Eroğlu Barajı ve hidroelektrik santralini şehre kazandırdıklarını anlattı. Batman'a bir içme suyu tesisi, 6 sulama tesisi, 1 arazi toplulaştırma projesi, 27 taşkın koruma tesisi ve 2 hidroelektrik santrali kazandırdıklarını kaydeden Erdoğan, Batmanlı çiftçiye 13 milyar lira tarımsal hibe desteği verdiklerini söyledi.

BATMAN'DAKİ İŞVERENLERE TOPLAM 5 MİLYAR LİRA PRİM TEŞVİKİ VERDİK

Sanayi ve teknolojide bir araştırma geliştirme merkezi ve bir teknopark kurduklarını belirten Erdoğan “Batman Organize Sanayi Bölgesi'ni 200 hektar büyütecek altyapı inşaatını 2023 yılı sonu itibarıyla tamamladık, 5 bin kişiye istihdam imkanı getirdik. Batman Organize Sanayi Bölgesi'ni 430 hektar daha büyütüyoruz. İstihdamı desteklemek için Batman'daki işverenlerimize toplam 5 milyar lira tutarında prim teşviki verdik. Batman, Beşiri ve Kozluk'a doğalgaz getirdik, Gercüş, Hasankeyf ve Sason'a da doğalgaz vereceğiz. 8 bin metrekarelik alana sahip Batman Şehit Şenay Aybüke Yalçın Halk Kütüphanesi'ni yapıp hizmete açtık. 31 Mart'tan sonra çok daha güzel hizmetleri getireceğiz” dedi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete