GÜNDEM

EDREMİT’TE HALAY VE ZEYBEK DOSTLUĞU...

Yazarımız Hatice Türkan’ın “Yaşlılarımız da Deniz Görsünler” çağrısı üzerine Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy ve İş Kadını Emine Arık Tuncer’in sponsorluğu ile Balıkesir Edremit’e gönderilen Batmanlı Kadınlar, programın ilk gününü deniz kenarında, ikinci gününü ise Edremit Yaylalarında gezerek ve Edremirli Kadınlarla halay çekerek geçirdi.

EDREMİT’TE HALAY VE ZEYBEK DOSTLUĞU...
10-05-2018 20:51
Google News

ÖNCE YAYLALARI GEZDİLER

Programın ikinci günü Batmanlı Kadınlar, Kaz Dağlarının eteklerine Adatepe Köyü, Zeus Altarı ve Yeşilyurt Köyünü gezdi. Yeşilyurt’ta mantı, manlama ve gözleme yiyen kadınlar, yörenin meşhur kekikli dondurmasını tattı. İş Kadını Emine Arık Tuncer, gezinti sırasında kadınlara çeşitli hediyeler aldı.

BELEDİYE BAŞKANI, YEMEKTE AĞIRLADI

Edremit İlçe Belediye Başkanı Kamil Saka, Batmanlı Kadınları akşam yemeğinde ağırladı. Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Ertaş, Fatma Özgirgi ve Meclis Üyesi Şengül Sönmez’in katılımı ile düzenlenen yemekte Yazarımız Türkan’ın 9 Nisan 2018 tarihli “Yaşlılarımız da Deniz Görsünler” makalesi seslendirildi. Belediye Başkanı Saka, Batmanlı Kadınları Edremit’te ağırlamanın mutluluğu içinde olduklarını söyledi.

PLAKET TAKDİMİ YAPILDI

Başkan Saka, kadınlara hediye takdimi yaptı. Edremit’te ürettiği zeytin yağı ile ingiltere’den 1.’lik ödülü almayı hak kazanan İş Kadını Tuncer, Başkan Saka’ya teşekkür plaketi verirken, Başkan Saka da Tuncer’e zeytini temsil eden plaket takdim etti.

HALAYLAR, ZEYBEKLERLE BULUŞTU

 

Canlı müzik sunumunun yapıldığı programda Batmanlı Kadınlar, kendilerine yakın ilgi gösteren Edremitli Kadınlarla halay çekti. Edremitli Kadınlar da konukları için zeybek oynadı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete