GÜNDEM

EFLİN LİNA’YI YAŞATALIM

Türkiye’de 6 binde bir görülen ve zamanla hastalığa yol açan Spinal Müsküler Atroji (SMA) hastalığı, Batman’da 8 aylık Elif Eva Bebeğin ölümüne yol açtı.

EFLİN LİNA’YI YAŞATALIM
07-06-2021 10:05
BATMAN
Google News

1619 SMA HASTASI, YAŞAMA TUTUNMAYA ÇALIŞIYOR

Omurilikte bulunan ön boynuz motor sinir hücrelerini etkileyerek hareket kabiliyetini kısıtlayan bir kas hastalığı olan SMA (Spinal Muskuler Atrofi) hastalığı, çocukları günden güne ölüme sürüklemeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de toplam Bin 619 SMA hastası, yaşama tutunma mücadelesi veriyor.

ELİF EVA, TEDAVİ PARASI TOPLANMADIĞI İÇİN YAŞAMINI YİTİRDİ

Türkiye’de SMA hastaları, tedavi ve ilaçları devlet desteği kapsamında olmadığı için adeta ölüme terk ediliyor. 25 milyon TL’ye varan ilaçlar için aileler, Batman’da da 8 aylık SM hastası Elif Eva’nın tedavisi için aylarca kampanyalar düzenlendi ancak toplanan paralar yetmeyince ölüme sürüklendi. Elif Eva’nın ölümü, kamuoyunu büyük üzüntüye neden oldu. Yurdu dört bir yanında yaşama tutunmak için destek bekleyen SMA’lı çocukların aileleri, ilaç ve tedavilerin devlet desteği kapsamına alınmasını istiyor.

SİİRTLİ EFLİN LİNA’YI KURTARALIM

Elif Eva için gerekli olan 25 Milyon TL para toplanamadı, toplanan 2 Milyon TL (eski parayla 2 Trilyon) para ise Elif Eva’nın ölümünden sonra Siirt’te SMA hastası Eflin Lina’ya bağışlandı. 4,5 aylık Eflin Lina’nın tedavi masraflarının karşılanabilmesi için düzenlenen kampanyalar devam ederken, ailesi de Elif Eva ile aynı sonu yaşamak istemediğini belirterek, yardım çağrısı yapıyor. Valilik onaylı İBAN numaralarını (Ömer Özer adına kayıtlı TR42 0006 4000 0018 7001 0849 75) paylaşan Özer Ailesi’ne 0536 564 67 64 numaralı hattan ulaşabilirsiniz.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete