SAĞLIK

Eğitim Araştırmada kitle operasyonu

Batman Eğitim Araştırma Hastanesi'ne müracaat eden 33 yaşındaki hastada tespit edilen 25 cm'lik kitle, başarılı operasyonla çıkarıldı.

Eğitim Araştırmada kitle operasyonu
03-05-2023 15:40
03-05-2023 13:40
Google News

Operasyonu gerçekleştiren Op. Dr. İlyas Turan “33 yaşındaki Remziye Banım polikliniğimize Batmanın Sason İlçesinden basvurdu. 2-3 yıldır kitlenin giderek büyüdüğünü ifade etti. Daha önce de başka sağlık kuruluşlarına başvurmuş ve ameliyat için burayı tercih etmiş. Hastanın karın bölgesinde 25 cm’lik dev kitle izlendi. Kitlenin yumurtalık kaynaklı olduğu tespit edilmesi üzerine hasta ameliyata alındı. Başarılı operasyon ile kitle tamamen çıkarıldı" dedi.

Dev kitleden kurtulduğu için mutlu olduğunu söyleyen 33 yaşındaki Remziye Baran “Karnımda şişlik ve ağrılar vardı. Daha önce başvurduğum sağlık kuruluşlarında büyük bir kitle olduğunu söylediler. Ameliyat olmaktan korkuyordum. Kitle giderek büyüyordu, ağrılarım artıyordu. Jinekolojik Onkoloji Polikliniğine İlyas Hocamıza geldim. Ameliyatı kabul ettim. Kitle tamamen karnımdan çıkarıldı” dedi. (Sağlık Müdürlüğü Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete