EĞİTİM

“EĞİTİM BEKA MESELESİDİR”

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, basın mensuplarıyla Öğretmen Evi’nde bir araya geldi. Kurtaran, eğitim alanında yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“EĞİTİM BEKA MESELESİDİR”
03-10-2021 15:00
03-10-2021 16:15
Google News

YÜZ YÜZE EĞİTİMİN DEVAMI İÇİN HERKES EL ELE VERMELİ

1 Eylül’de başlayan yüz yüze eğitim sürecinin sağlıklı şekilde yürümesi için veli, öğrenci, öğretmen ve toplumun tüm dinamiklerinin el ele vermesi gerektiğini belirten Kurtaran, okulların maske, dezenfektan, kolonya ve yüzey dezenfektanı ihtiyaçlarının da fazlasıyla karşılandığına dikkat çekti. Basın mensuplarına, Batman Eğitimi ile ilgili bilgi veren Kurtaran “Yüz yüze eğitimin devamı için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Öğretmenlerimizin aşı oranı yüzde 90’larda. Velilerimizden de buna katkı sunmalarını bekliyoruz” dedi.

“EĞİTİM, BEKA MESELESİDİR”

Eğitimin, ulusal bir mesele olduğunu belirten Kurtaran “Eğitim ulusal bir meseledir, beka ve gelecek meselesidir. Hepimiz için önemlidir. Bu yüzden sadece öğretmenlerimiz değil, velilerimizin de bu sürece katılması önemlidir. Öğrenci takibi yapmaları ve ders takipleri son derece önemlidir” dedi.

OKULLARIN TEMİZLİK SORUNU ÇÖZÜLECEK

Batman’da okulların hijyen sorunuyla ilgili eleştirilere yanıt veren Kurtaran “Çalışma Bakanlığı’nın her yıl okullarda görevlendirdiği temizlik görevlisi sayısı, ülke genelinde düşüş gösterdi. 171 temizlik personeli, bu hafta göreve başlayacak ve bu problem ortadan kaldırılmış olacak. Okul Aile Birlikleri ve Belediye işbirliğinde okullara temizlik görevlisi desteğinin sağlanacak olması da bizi sevindiriyor. Çocukların öz bakım ve temizliği için hem kendilerine hem velilere de ayrıca çok iş düşüyor” dedi.

“OKUL ÖNCESİ OKULLAŞMA ORANIMIZ YÜZDE 90’LARA GELDİ”

Okul öncesi okullaşma oranında çok iyi başarı yakaladıklarını belirten Kurtaran “Batman’da okul öncesi okullaşma oranı yüzde 30-40’larda iken yaptığımız gönüllü çalışmalar neticesinde bu oranı yüzde 90’lara kadar çıkardık. Bu açıdan katkı sunan başta öğretmenlerimize ve tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Uygulama ana sınıflarımızda 14 bin çocuğumuz eğitim görmektedir. Buradaki başarı Bakanlık nezdinde de gündem konusu oldu. Okul öncesi eğitimi önemsiyoruz çünkü okul öncesi eğitim tüm eğitimlerin temelidir” dedi.

NOT: Toplantının ayrıntılı detayı, yarın sayfalarımızda ve web sayfamızda yer alacaktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete