EĞİTİM

EĞİTİM BİR SEN’DEN SİVİL İTAATSİZLİK KARARI!

Eğitim Bir Sen Batman Şubesi, öğretmenlere ve kamu personellerine kılık kıyafet serbestliğinin sağlanması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi.

EĞİTİM BİR SEN’DEN SİVİL İTAATSİZLİK KARARI!
23-09-2016 20:48
Google News

 “KILIK-KIYAFET YASAKLARINA UYMAYACAĞIZ “

Kamu kurumlarında başörtü yasağının kaldırılması için yıllarca mücadele ettiklerini ve mücadelelerinin olumlu sonuçlandığını açıklayan Eğitim Bir Sen Başkanı Mehmet Ergin, aynı mücadeleyi kılık kıyafet serbestliği için de vereceklerini kaydederek kamu kurumlarında ve okullarda sivil itaatsizlik eylemi yapacaklarını söyledi.

“BİZİM NE GİYECEĞİMİZE ONLAR KARAR VEREMEZ”

Ergin, açıklamasında “Pantolonun kumaşı, kazağın yakası, ayakkabının topuk boyu, ense tıraşı ve bıyıkla ilgilenen bir yönetmeliği, antidemokratik dayatmayı kabul etmiyoruz. Eğitimin niteliği, öğretmenin verimliliği ile ilgilenmek varken kıyafetin tam tekmilliği ile gündem tutan yönetim anlayışını çağ dışı buluyoruz. Öğrencilerin serbest kıyafet hakkının olduğu yerde, öğretmene, kamu çalışanına ne giyeceğine karar veremeyen insan muamelesi yapılması, kabul edilebilir bir şey değildir” dedi.

“OKULLARA, SERBEST KIYAFETLE GİDECEĞİZ”

Sivil itaatsizlik eylemine ilişkin bilgi veren Ergin “Sendika olarak, kamu görevlilerine yönelik kısıtlama ve yasakların da kaldırılması amacıyla başlattığımız sivil itaatsizlik eylemine devam kararı aldık. Buna göre kamu görevlilerinin, kamu hizmetlerini söz konusu yönetmelikteki sınırlama ve yasalara uymaksızın, milletimizin değerlerine ve genel kabul görmüş kılık-kıyafet şekillerine uygun olmak kaydıyla belirleyecekleri kılık-kıyafetle yerine getirmelerine karar verilmiştir. Kamu görevlileri kılık-kıyafet özgürlüğüne kavuşuncaya kadar eylemimize devam edeceğiz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete