ROPÖRTAJ

EĞİTİM ÇALIŞTAYINA HAZIRLIK

Okul Öncesi Eğitimde Mevcut Durum ve Geliştirilmeye Açık Alanlar Çalıştayı hazırlık planlama toplantısı, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran Başkanlığında gerçekleşti.

EĞİTİM ÇALIŞTAYINA HAZIRLIK
01-10-2021 12:05
01-10-2021 14:05
BATMAN
Google News

Müdürlük binasında gerçekleşen toplantıya Maarif Müfettişleri Koordinatörü Hamit Aydın, Şube Müdürü Ömer Çiçek ve yürütme kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Kurtaran “Okul öncesi eğitimi gören çocukların, okul öncesi eğitimi görmeyen akranlarına göre eğitimin tüm kademelerinde daha başarılı ve daha uyumlu oldukları görülüyor. Ülkemiz son yıllarda okul öncesi eğitim faaliyetlerinde büyük bir gelişme ve ilerleme kaydetti. Son 20 yılda ülkemizde okul öncesine eğitime katılan öğrenci sayısı büyük bir artış göstererek yaklaşık 227 binden 1 milyon 630 bine ulaştı. Yine son 20 yılda okul öncesi kademesinde görev yapan öğretmen sayısı 12 binden 99 bine ulaştı” dedi.

BATMAN’DA OKULLAŞMA ORANI YÜZDE 90’A ULAŞTI

Batman’da okul öncesi eğitimde büyük bir ilerleme ve gelişme kaydedildiğini belirten Kurtaran “Hayata geçirdiğimiz projeler ve yaptığımız çalışmalar neticesinde okul öncesi okullaşma oranını yüzde 36 düzeyinden yüzde 90’a ulaştırdık. Okul öncesi eğitimini daha ileri bir seviye taşımak ve fırsat eşitliğini sağlamak için 30 ilin katılımıyla Okul Öncesi Eğitimde Mevcut Durum ve Geliştirilmeye Açık Alanlar Çalıştayı yapmayı planlıyoruz. Bu çalıştayda okul öncesi eğitimin il bazlı, bölge bazlı ve ülke bazlı güçlü yanlarımızla geliştirilmeye açık alanları tespit ederek Bakanlığımızın aralık ayında gerçekleştireceği 20. Eğitim şurasına çalıştay raporu olarak sunacağız” dedi.

ÇALIŞTAY, KASIM AYINDA

Kasım Ayı başında ilimizin ev sahipliğinde yapılacak çalıştaya 30 ilden ve bazı üniversitelerden katılım olması bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete